Man kijkt 292 keer naar ‘Spider-Man: No Way Home’ in de cinema, goed voor een wereldrecord

Dat fans van Marvel soms al eens fanatiek kunnen zijn, is geen geheim. De prestatie die Ramiro Alanis, een personal trainer uit Florida in de Verenigde Staten, heeft neergezet, is echter nog van een heel andere orde. De Amerikaan bracht maar liefst 292 bezoekjes aan de cinema om Spider-Man: No Way Home te bekijken. Daarmee vestigt Alanis meteen ook een wereldrecord.

Ramiro Alanis begon aan zijn huzarenstukje op 16 december 2021, de dag dat Spider-Man: No Way Home in avant-première ging in de Verenigde Staten. Volgens Guinness World Records hield hij zich de eerste paar weken aan een heel strikt schema. Toen ging hij dag in dag uit naar vijf vertoningen van de film, die en speelduur heeft van 2 uur en 28 minuten.

Geen toilet, geen smartphone, geen dutjes

Om een cinemabezoek officieel te laten meetellen voor het wereldrecord mocht Alanis tijdens geen enkele voorstelling naar het toilet gaan, op zijn smartphone kijken, slapen of een andere afleidende activiteit doen. Een medewerker van de bioscoop was ten allen tijde aanwezig om daarop toe te zien.

Na enkele weken werd zijn ritme iets minder strikt zodat hij uiteindelijk drie maanden deed over zijn 292 officieel erkende cinemabezoeken van één en dezelfde film. Daarmee zit Alanis nog steeds aan een gemiddelde van 3,24 voorstellingen per dag, en dat 90 dagen lang.

De Amerikaan had dan ook op voorhand de ambitie om het wereldrecord van het Guinness World Records Book te verbreken. In 2019 was dat namelijk al eens kortstondig in zijn bezit toen hij 191 keer naar Avengers: Endgame ging kijken in de cinema. In de zomer van 2021 werd de Fransman Arnaud Klein echter wereldrecordhouder door op twee maanden tijd 204 keer naar de Franse film Kaamelott: The First Chapter te gaan kijken in de bioscoop.

3.400 dollar aan cinematickets

Lang liet Ramiro Alanis het daar dus niet bij, want bij de eerstvolgende Marvelfilm die in de cinema uitkwam, deed hij meteen een nieuwe gooi naar het wereldrecord. In dat opzet slaagde hij met glans met zijn 292 cinemabezoeken. Hij schat dat hij zo’n 3.400 dollar (3.150 euro) besteedde aan cinematickets. Daarnaast houdt hij – naast een nieuwe vermelding in het Guinness World Records Book – vooral hoofdpijn en vanbuiten geleerde dialogen over aan zijn straffe prestatie.

Meer
Lees meer...