‘Spider-Man: No Way Home’ bereikt kaap van 1 miljoen bezoekers in België

Sinds de release op 15 december 2021 heeft Spider-Man: No Way Home al meerdere records gebroken. Nu is daar nog een nieuw wapenfeit bijgekomen. Spider-Man: No Way Home heeft namelijk de grens van een miljoen verkochte tickets overschreden, en is momenteel de vierde beste release in België aller tijden, net na Avatar.

Geen Oscar, maar wel een andere mooie titel. Spider-Man: No Way Home heeft officieel meer dan 1 miljoen Belgen naar de bioscoop gelokt. De film is daarmee de vierde beste release in België aller tijden. Enkel Titanic, Harry Potter and the Philosopher’s Stone en Avatar deden beter.

Spider-Man: No Way Home

Al sinds zijn release in december kan de derde Spider-Man-film met Tom Holland op heel wat aandacht rekenen. Volgens velen is No Way Home de beste Marvelfilm sinds lang, en ook de vele cameo’s zorgden ervoor dat de film meteen een hit werd. Vandaag, vier maanden na de release, is de film zelfs nog steeds te zien in de Belgische bioscopen.

Het succes van de film ligt vooral bij het gebruik van een scorende formule. No Way Home is de derde Spider-Man-film met acteur Tom Holland in de rol van Peter Parker. Dat zorgt ervoor dat heel wat fans zich al aan het personage hebben gehecht. Ook personages als MJ (Zendaya) en Ned (Jacob Batalon) waren al populair.

Nostalgie

Het tweede belangrijke punt was de aandacht voor nostalgie. Dat kwam er in de vorm van de vijanden uit alle vorige Spider-Man-films, namelijk Green Goblin (Willem Dafoe), Doc Oc (Alfred Molina) en Electro (Jamie Foxx). Daarnaast scoorde de film natuurlijk ook extra punten door de terugkeer van Tobey Maguire en Andrew Garfield als Spider-Man en het toevoegen van Doctor Strange (Benedict Cumberbatch).

Die laatste krijgt binnenkort zijn eigen tweede film, waarin ook heel wat te gebeuren staat. Volgens acteur Benedict Cumberbatch wordt Doctor Strange in the Multiverse of Madness zelfs nog grootser dan No Way Home. Zo zouden onder andere Ryan Reynolds, Patrick Stewart en Tom Cruise in de film te zien zijn. Wij zijn alvast benieuwd of de film het succes van Spider-Man: No Way Home zal kunnen overtreffen.

Bekijk de trailer van Spider-Man: No Way Home nog eens hier:

Meer
Lees meer...