Tom Holland spreekt zich uit over zijn toekomst als Spider-Man

Tom Holland begint binnenkort met de opnames van zijn vierde solofilm als Spider-Man. Daarmee zal de 25-jarige acteur langer te zien zijn in deze rol dan zijn voorgangers. Toch is Tom Holland niet van plan om eeuwig Spider-Man te blijven en heeft hij zichzelf een deadline gegeven voor hoe lang hij de rol nog kan spelen.

Na Spider-Man: Homecoming (2017), Spider-Man: Far From Home (2019) en het recente kassucces Spider-Man: No Way Home (2021) begint Marvel binnenkort met de ontwikkeling van een vierde film met Tom Holland in de hoofdrol als superheld Spider-Man. Daarmee zal de acteur langer is die rol te zien zijn dan zijn voorgangers Tobey Maguire en Andrew Garfield die respectievelijk drie en twee solofilms kregen. Het debuut van Holland als Spider-Man dateert zelfs al van 2016 toen hij opdook aan de zijde van Tony Stark in Captain America: Civil War. Tussendoor was hij ook nog eens te zien in twee Avengers-films.

Rol als mentor?

Binnenkort is Tom Holland te zien in de nieuwe film Uncharted, maar daarna kruipt hij opnieuw in zijn superheldenpak voor Spider-Man 4. Mogelijk wordt dit wel zijn laatste film in deze rol. In een gesprek met Esquire Middle East sprak de acteur namelijk over zijn toekomst bij Marvel.

“Als ik 30 jaar ben en nog steeds Spider-Man speel en ik het stokje niet heb doorgegeven aan een Miles Morales of een Spider-Woman of iets anders, dan heb ik iets verkeerd gedaan met de plichten die ik heb tegenover het personage”, legt hij uit. Aangezien Spider-Man 4 vermoedelijk maar binnen zo’n twee of drie jaar zal uitkomen, lijkt dit dus meteen ook de laatste keer te worden dat de nu 25-jarige Tom Holland Spider-Man zal spelen. Of dat meteen wil zeggen dat hij volledig uit de franchise zal verdwijnen, is wel niet duidelijk. Zoals uit zijn eigen uitspraak blijkt, is het namelijk mogelijk dat Holland daarna zal terugkeren als een soort mentor voor een nieuwe Spider-Man.

Meer
Lees meer...