‘Euphoria’-actrice Sydney Sweeney vervoegt mogelijk Dakota Johnson in ‘Spider-Man’ spin-off van Sony Pictures

Na hoofdrollen in hitreeksen als The White Lotus en Euphoria van HBO, zou Sydney Sweeney nu mogelijk te zien zijn in de superheldenfilm Madame Web. Dat is het volgende grote project van Sony binnenin hun eigen Marvel universum. Als Sweeney de rol krijgt zal ze naast Fifty Shades of Grey-atrice Dakota Johnson te zien zijn, die gecast is voor de hoofdrol. Welke rol Sweeney zou hebben is echter nog onbekend.

Eerder schreven we al dat actrice Dakota Johnson naar verluidt bijna heeft getekend voor de rol van Madame Web in de volgende superheldenfilm van Sony Pictures. Nu zou ook actrice Sydney Sweeney in gesprek zijn om haar te vervoegen in dat grote project, vertellen bronnen aan Deadline. De film zou gaan over Madame Web, een personage uit de Spider-Man-strips van Marvel Comics. Dat zal de allereerste moderne stripboekverfilming van Sony worden met een vrouw in de hoofdrol.

Madame Web

In de stripverhalen speelt Madame Web een sleutelrol in het onderling verbonden multiversum. Dat is een enigszins verwarrende concept dat Sony, Disney en Warner Bros. elk afzonderlijk zijn beginnen te teasen op het scherm. Die theorie houdt in dat er meerdere versies van hetzelfde personage kunnen bestaan en dat die elkaar kunnen kruisen. Dat was al het geval in de Sonyprojecten Spider-Man: Into the Spider-Verse en Spider-Man: No Way Home.

Madame Web verschijnt vaak als een nevenpersonage in de Spider-Man-comics. Daar ze wordt afgebeeld als een blinde, verlamde oudere vrouw die myasthenia gravis heeft. Dat is een chronische auto-immuunziekte waardoor ze verbonden is met een systeem dat lijkt op een spinnenweb, dat heeft ze nodig om in leven te blijven. Vanwege haar leeftijd en medische toestand heeft Madame Web echter nooit actief tegen schurken gevochten. Om die reden hebben bronnen benadrukt dat het mogelijk is dat het project in iets anders zou kunnen veranderen. Insiders zeggen dat ze dankzij haar helderziende krachten ook wel eens de Doctor Strange van Sony wordt genoemd.

S.J. Clarkson is aan boord om de film te regisseren. Clarkson was de hoofdregisseur en producer van Marvelseries The Defenders en Jessica Jones. Matt Sazama en Burk Sharpless, het duo achter Jared Leto’s aankomende vampierfilm Morbius, schreven het scenario.

Sydney Sweeney

Het is voorlopig nog onbekend wie Sydney Sweeney zal spelen in de aankomende Madame Web-film. Maar het is wel duidelijk dat de jonge actrice een felbegeerde, rijzende ster is geworden. En dat vooral na haar verbazingwekkende acteerprestatie in een van de populairste shows van het jaar. HBO kondigde onlangs namelijk aan dat Euphoria de op een na meest bekeken show van het netwerk is, na Game of Thrones. Bronnen zeggen dat Sweeney de afgelopen weken verschillende aanbiedingen heeft afgewogen. Maar de kans om Johnson te vergezellen in wat de eerste vrouwelijke film in dit universum zou worden, was te mooi om aan zich voorbij te laten gaan.

Sweeney heeft dus al een zeer druk jaar achter de rug, met zoals we al weten de hoofdrollen in twee hitseries van HBO: Euphoria en The White Lotus. Daarnaast had ze ook de hoofdrollen in de films The Voyeurs van Amazon en Nocturne van Blumhouse. Momenteel is ze bezig met de verfilming van Tony Tosts National Anthem, met nog Paul Walter Hauser (CruellaI, TonyaBlacKkKlansman), Simon Rex (Scary Movie) en zangeres Halsey in de hoofdrollen. En nu zal Sydney Sweeney dus plaats moeten maken voor Madame Web in haar agenda.

Meer
Lees meer...