‘Euphoria’: Sydney Sweeney ontkent dat ze vroeg om naaktscènes te schrappen

Het tweede seizoen van Euphoria zit er nu al even op, maar het laatste woord is er nog niet over gezegd. Toen het seizoen nog aan het lopen was, deden de wildste verhalen de ronde over de situatie op de set van de reeks. Daarbij werd gezegd dat Sydney Sweeney, die in de reeks Cassie speelt, gevraagd zou hebben om overbodige naaktscènes te schrappen. Maar nu ontkent ze dat.

In een interview met Teen Vogue ontkent actrice Sydney Sweeney dat ze aan Euphoria-regisseur Sam Levinson vroeg om naaktscènes te schrappen. Het verhaal deed tijdens de uitzending van het tweede seizoen van de populaire reeks de ronde en zorgde voor heel wat kritiek op de regisseur.

“Nooit gevraagd om naaktscènes te schappen”

Op 20 januari 2022 verscheen een interview van Sydney Sweeney in The Independent. Daarin leek ze te zeggen dat ze bij de opnames van het tweede seizoen van Euphoria vroeg om bepaalde, in haar ogen overbodige, naaktscènes te schrappen. Maar nu vertelt Sweeney in een nieuw interview met Teen Vogue dat haar woorden verdraaid werden en dat ze dat absoluut niet bedoelde.

“Ik heb nooit aan Sam Levinson gevraagd om bepaalde scènes te schrappen”, vertelt ze in het nieuwe interview. “Mijn woorden werden verdraaid waardoor ze hun eigen leven gingen leiden. En ik dacht echt: ‘Oh my God‘.” Ze legt ook uit wat ze eigenlijk bedoelde in het interview met The Independent. “Ik wilde aangeven hoe respectvol Sam was en wat voor een geweldige regisseur hij is. Hij zou me nooit iets laten doen waardoor ik me oncomfortabel zou voelen.”

“Naaktheid was nodig”

Ze geeft ook aan dat ze vindt dat haar naaktscènes noodzakelijk waren. “Ik denk dat het belangrijk is voor de verhaallijnen en het personage. Er is een reden waarom het personage dit meemaakt. Het IS het personage. We zijn allemaal soms naakt in het echte leven. We tonen het leven van het personage en waar ze doorgaat. Cassies lichaam is een manier van communicatie voor haar.”

Sweeney betreurt dat haar woorden verdraaid zijn. “Wat ik ook zeg, het zijn nooit mijn echte woorden. Er is geen context achter een gesprek. Mensen verzinnen hun eigen verhalen rond een woord of zin die gezegd werd en daarna herschreven werd. Waarom zouden we interviews doen wanneer het toch niet onze echte woorden zijn?”

Ook Barbie Ferreira, die Kat speelt in Euphoria, sprak zich al uit over wat er over de situatie op de set van de reeks geschreven is. Zo verschenen er verhalen dat zij boos van de set stormde door een meningsverschil met Sam Levinson, maar die bleken niet waar te zijn.

Meer
Lees meer...