Left Right
scrollTop top

Finn Wolfhard, Mike van ‘Stranger Things’, ontslaat zijn agent na beschuldigingen van seksueel misbruik


Finn Wolfhard, Mike van ‘Stranger Things’, ontslaat zijn agent na beschuldigingen van seksueel misbruik

In de nasleep van de onthullingen over Harvey Weinstein en de grootschalige #MeToo-campagne duiken overal verhalen van op van verregaand seksueel misbruik. Zo ook bij Finn Wolfhard, de 14-jarige acteur die de rol van Mike vertolkt in ‘Stranger Things’. Nadat er eerder deze week beschuldigingen werden geuit over zijn agent Tyler Grasham, besloot Wolfhard de samenwerking stop te zetten. 

Minder dan een week voor de première van het tweede seizoen van Stranger Things, zet de 14-jarige acteur Finn Wolfhard zijn agent aan de deur. Tyler Grasham, agent bij het grote Amerikaanse agentschap APA (Agency for the Performing Arts), werd eerder deze week door ex-acteur Blaise Godbe beschuldigd van seksueel wangedrag. De gewezen kindacteur die nu filmregisseur is, deed naar aanleiding van de #Metoo-campagne zijn verhaal op Facebook.

De feiten

De 28-jarige Godbe deed zijn volledige verhaal in een interview met Deadline. Op zijn 17de werd Godbe door Grasham uitgenodigd voor een ‘business meeting’. “Grasham gaf me, als minderjarige, alcohol en misbruikte me seksueel.” De voormalige kindacteur gaat verder in detail: “in zijn appartement kroop hij op me en begon hij me te strelen. Ik probeerde hem dan van me af te duwen zonder hem te beledigen. Het was een moeilijke situatie omdat hij in een machtige positie zat en ik hem niet wilde beledigen.”

Naar aanleiding van de onthulling van Godbe deelde ook 27-jarige televisiemaker Lucas Ozarowski deelde een gelijkaardig verhaal. “Grasham voerde me dronken op café. Toen ik rond één uur ’s nachts zei dat ik naar huis wilde gaan, reden we eerst nog langs zijn huis, waar ik mijn gsm had gelaten om op te laden. Toen we bij hem thuis aankwamen stelde hij voor om eerst nog een film te kijken. We zaten samen in de zetel wanneer hij me plots aanraakte onder mijn broek. Ik was compleet in shock, trok zijn handen van me af en zei “Je weet dat ik niet homoseksueel ben, ik wil hier niets mee te maken hebben.””

Het agentschap APA, waarvoor Tyler Grasham nog steeds werkt, startte reeds met een onderzoek. “We nemen deze beschuldigingen uiterst serieus en onderzoeken deze zaak.”

Met deze onthullingen wordt nog maar eens duidelijk hoe grootschalig het probleem van seksueel misbruik eigenlijk is en dat het zich niet beperkt tot vrouwen, maar dat ook mannen slachtoffer worden van seksueel en machtsmisbruik.

Lees hier de getuigenis van Blaise Godbe:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308