‘Stranger Things’-actrice over laatste seizoen: “Het afscheid wordt verschrikkelijk”

Het laatste nieuwe seizoen van Stranger Things dateert ondertussen al van vorig jaar. Daarin was te zien hoe het verhaal tot een climax leek te komen en werd het komende vijfde seizoen, dat ook het laatste zal zijn, al gepast ingeleid. Wanneer dat laatste seizoen zal verschijnen, is niet bekend. Maar dat het een emotionele rollercoaster zal worden, dat lijkt zeker.

Na een wachttijd van drie jaar kregen de fans afgelopen zomer eindelijk het vierde seizoen van Stranger Things te zien. De makers zijn ondertussen al druk bezig aan het vijfde en laatste seizoen van de reeks, maar daarop is het sowieso nog een tijdje wachten. 

Volgens verschillende bronnen zou die releasedatum ten vroegste in 2024 vallen. Genoeg tijd om ons voor te bereiden op een heftig einde, want dat zit eraan te komen. Ook voor de acteurs, die na de opnames na zeven jaar afscheid moeten nemen van elkaar.

Stranger Things

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Al sinds 2016 is het een echt goudhaantje en brak het al verschillende keren records. De reeks begon met jonge acteurs, die ondertussen ook al de stap naar het volwassen leven hebben gezet. Dat betekent dat een groot deel van de cast elkaar al meer dan één derde van hun leven kent. En dat zal tijdens het opnemen van het allerlaatste seizoen voor heel wat gemengde gevoelens zorgen.

Het vijfde seizoen is op dit moment in volle voorbereiding en de scenario’s worden volop geschreven. De opnames zullen in de loop van 2023 van start gaan en het seizoen zelf kunnen we ten vroegste in 2024 verwachten. Over de inhoud van dat seizoen is nog niet veel bekend, maar toch lieten de makers al weten dat ze zullen terugkeren naar de essentie én dat het ontzettend emotioneel zal worden.

“Verschrikkelijk”

Maar ook naast de set zal het er emotioneel aan toe gaan tijdens het laatste seizoen. Dat laat actrice Sadie Sink, die de rol van Max Mayfield speelt, weten in een interview met de Today-show. “Het gaat echt verschrikkelijk zijn. Echt emotioneel”, vertelt ze. “Deze kinderen, deze cast en crew, het is familie. En ik weet dat veel acteurs hetzelfde zeggen, maar deze keer meen ik het echt.”

“Alleen denken aan het feit dat we binnenkort afscheid moeten nemen, maakt me al ongelukkig en bang. Maar het is ook fijn om aan een nieuw hoofdstuk te kunnen beginnen en te zien wat er nog op mijn pad komt”, sluit ze af.

Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...