Netflix stelt VR-game van ‘Stranger Things’ voor

Afgelopen zondag 6 november was het Stranger Things-day en dus kwam Netflix met heel wat nieuws over de razend populaire serie. Eén nieuwtje daarvan was de aankomende release van een VR-game rond Stranger Things. In dat spel zal je zelf de transformatie van Henry Creel naar de schurk Vecna kunnen meemaken.

Met nog één seizoen te gaan, is Stranger Things uitgegroeid tot zowat de populairste serie die Netflix ooit heeft voortgebracht. Het afgelopen vierde seizoen haalde het op één na meest kijkersuren op de streamingdienst en moest zo enkel Squid Game laten voorgaan in de all-time ranking.

Vecna

Dat meest recente seizoen draaide natuurlijk voor een groot stuk rond slechterik Vecna, gespeeld door Jamie Campbell. En daar haalde gamestudio Tender Claws ook zijn inspiratie voor het ontwikkelen van een VR-game rond Stranger Things. Dat werd afgelopen zondag voorgesteld op een speciale dag die helemaal rond de populaire serie draaide.

De game wordt beschreven als psychologische horror en actie “vanuit het nooit eerder vertoonde perspectief van Vecna ​​terwijl hij onbekende realiteiten verkent en zijn plan voor wraak tegen Eleven en Hawkins uitvoert”. “Spelers zullen de dromen en herinneringen van hun favoriete personages binnendringen en telekinetische krachten gebruiken om zowel mensen als wezens te bestrijden, terwijl Henry Creels transformatie in Vecna ​​en zijn invloed op de gebeurtenissen van voorgaande seizoenen wordt onthuld”, klinkt het verder nog.

Eind 2023

“We zijn onder de indruk dat we in het Stranger Things-universum kunnen leven en in de rijke innerlijke werelden van zijn personages kunnen duiken door Tender Claws’ unieke benadering van ingewikkelde werelden en meeslepende droomlandschappen”, leggen Tender Claws-regisseurs Samantha Gorman en Danny Cannizzaro uit in een gezamenlijke opgestelde verklaring. “Als fans van de reeks willen we dat deze game heel speciaal wordt. W krijgen energie van de steun en het enthousiasme dat we hebben gekregen van Netflix en het creatieve team van Stranger Things.”

Het spel zal volgens de trailer die Netflix loste “deze winter” beschikbaar zijn op alle VR-platformen. Maar gamestudio Tender Claws zelf spreekt op zijn sociale media al van “eind 2023”.

Bekijk hier de trailer van Stranger Things VR:

Meer
Lees meer...