‘Stranger Things’-acteurs vinden dat serie te veel personages telt

Stranger Things 4 staat ondertussen al even op Netflix. Het seizoen zorgde ervoor dat de hype rond de serie terugkeerde en dat iedereen weer in de ban is geraakt van het Upside Down en Hawkins. Ook alle personages die in het nieuwe seizoen hun intrede deden, werden met liefde ontvangen. Toch vinden enkele acteurs uit de reeks dat Stranger Things nu te veel personages telt.

Moet de focus in Stranger Things teruggebracht worden naar de originele personages? Dat is een vraag die fans van de serie zich al langer stellen. Terwijl het eerste seizoen begon met slechts een handvol hoofdpersonages, is dat aantal in het laatste seizoen enorm gestegen. Dat zorgt ervoor dat het verhaal uitgebreider wordt en er minder ruimte is om zich te verdiepen in personages. Ook actrices Millie Bobby Brown, die Eleven speelt, en Maya Hawke, die Robin speelt, gaan daarmee akkoord.

Focus

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Dit jaar verscheen het vierde seizoen en stond het meteen terug aan de top. Om die reden besliste Netflix al dat er nog een vijfde en laatste seizoen zou komen. Dat seizoen wordt op dit moment geschreven en zou begin volgend jaar in productie gaan.

In het allereerste seizoen focuste Stranger Things vooral op de hoofdcast. In het tweede, derde en vierde seizoen kwamen daar alsmaar meer personages bij, waardoor er soms te weinig tijd was voor anderen. Ook al werden een aantal nieuwe personages, zoals Eddie (Joseph Quinn), echte fan favorites, toch bleef de kritiek van de fans er.

Seizoen 5

Eerder lieten de makers van de reeks, de Duffer Brothers, al weten dat ze zullen proberen terug te keren naar hun roots. “We willen focussen op onze originele personages”, vertelde het duo aan IndieWire. Ook actrices Millie Bobby Brown en Maya Hawke hebben zich over de situatie uitgesproken.

Brown vertelde al tijdens de première van Stranger Things 4 dat het chaotisch geworden is. “We waren precies met 50, ik heb toen ook tegen de Duffers gezegd dat ze personages moeten beginnen doden.” Dat gebeurde, buiten de dood van nieuw personage Eddie, nog niet. Maar daar kan het laatste seizoen misschien verandering in brengen.

“Ik wil gerust als heldin sterven in seizoen 5”, vertelde actrice Maya Hawke eerder al. In datzelfde interview met Rolling Stone zei ze ook dat Eddie het niet verdiende om te sterven, maar dat ze wel vindt dat de serie te veel belangrijke personages heeft.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...