‘Stranger Things’-actrice Maya Hawke wil dat Robin sterft in seizoen 5

Het vijfde seizoen van Stranger Things moet nog geschreven worden, maar toch zijn er al heel wat speculaties over mogelijke sterfgevallen. Eerder liet producer Shawn Levy al weten dat het personage Eddie (Joseph Quinn) niet zal terugkeren en nu vertelt ook Maya Hawke over wat ze graag zou zien gebeuren met haar personage Robin.

Afgelopen zomer konden fans van de serie Stranger Things op Netflix terecht voor het vierde seizoen. Daarin was te zien hoe alles stilaan op zijn einde lijkt te komen en hoe werd bekendgemaakt van waar het kwaad de afgelopen seizoenen kwam. Dat alles kwam in de laatste aflevering tot een soort climax die volgend seizoen zal moeten worden opgelost.

En daarvoor zullen er waarschijnlijk weer enkele personages moeten doodgaan. In een interview met Rolling Stone laat actrice Maya Hawke alvast weten dat ze graag zou willen dat haar personage Robin sterft.

Stranger Things 5

In het vierde seizoen van Stranger Things zijn de meeste personages nog gespaard gebleven van de dood, maar dat zal waarschijnlijk in het vijfde seizoen anders zijn. De twee delen worden door fans vaak vergeleken met Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame. Daardoor maken de meesten zich dus ook al op voor een aantal emotionele sterfscènes.

Maar welke personages dan precies opgeofferd zullen worden, is nog niet bekend. De scenario’s voor het vijfde en laatste seizoen worden op dit moment geschreven, dus zelfs de makers van de reeks staan nu voor lastige keuzes. De fans lijken het wel al eens te zijn over één sterfgeval: Will. Hij zou volgens hen moeten sterven om Vecna te kunnen verslaan, aangezien er nog deeltjes van het Upside Down in Wills lichaam zouden zitten.

Robin

Naast Will maakt natuurlijk ook fan favorite Robin kans op een emotionele sterfscène. En dat is iets waar actrice Maya Hawke stiekem ook op hoopt. “Het is het laatste seizoen, dus er gaan zeker mensen dood. Ik zou daar graag bijhoren, zodat Robin haar ‘heldenmoment’ heeft. Dat zou ik echt fijn vinden”, vertelt ze aan Rolling Stone.

Het laten sterven van hoofdpersonages is iets waar makers Ross en Matt Duffer de laatste jaren ver van wegbleven. Elk seizoen stierven er mensen, maar elke keer ging het om nieuwe personages. Maar daar zou seizoen 5 dus wel eens verandering in kunnen brengen. Wanneer de nieuwe afleveringen zullen verschijnen, is niet bekend.

(Her)bekijk hier de trailer van Stranger Things 4:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...