‘Stranger Things’-ster Maya Hawke lost expliciete videoclip voor nieuwe single ‘Thérèse’

Actrice en singer-songwriter Maya Hawke, de dochter van acteurs Uma Thurman en Ethan Hawke, heeft zopas een nieuwe videoclip onthuld. Het gaat om de clip voor haar nieuwe single Thérèse die te vinden zal zijn op haar aankomend, tweede album ‘Moss’. De video opent met een waarschuwing dat er seksueel getint materiaal in te zien is. En wat wij erna te zien kregen, hadden we totaal niet verwacht.

Zo zag je Maya Hawke nog nooit, de actrice die het best bekend is door haar rol als Robin Buckley in Stranger Things. In haar zopas onthulde videoclip voor haar nieuwste single Thérèse zien we de actrice namelijk meedoen in – jawel – een orgie. De muziekvideo aka kortfilm is dus zeker niet voor alle ogen bedoeld.

Thérèse

De video voor Thérèse werd geregisseerd door acteur en filmmaker Brady Corbet (Funny Games), die Hawke leerde kennen toen ze auditie deed voor een van zijn films. De clip werd opgenomen met 35mm film door Trevor Tweeten. Het resultaat is een muziekvideo van cinematografische kwaliteit, vergezeld door Hawkes zijdezachte stem. De clip opent met een heel aantal expliciete beelden, van masturbatie tot zelfs een orgie. Die wordt uiteindelijk onderbroken door de politie, waarbij we enkele mensen naakt door het bos zien rennen. Anderen worden opgepakt, waaronder ook Hawke zelf.

In een interview met Dazed vertelde Hawke dat ze hoopt dat als mensen haar lied horen ze “iets anders voelen dan schaamte, zelfhaat en eenzaamheid. Want ik denk dat we allemaal beu zijn van ons zo te voelen”. “Je eenzaam voelen is het ergste wat er is. Totdat je je realiseert dat dat eigenlijk beter is dan je vertoeven in slecht gezelschap”, zegt Hawke nog. “Wij voelen ons volledig vrij als kinderen, maar hoe ouder je wordt hoe meer onze cultuur ons beïnvloedt. Hierdoor beginnen we onszelf te verliezen en willen we eigenlijk niets liever dan zijn net zoals iedereen.”

Diepere boodschap

Maar daarnaast bevat de clip nog een veel diepere boodschap. De video, geïnspireerd op het werk van de Japanse fotograaf Kohei Yoshiyuki, brengt namelijk de strijd tussen een publiek en een privéleven in beeld. De Stranger Things-ster begon haar acteercarrière namelijk pas in 2017. Toch groeide ze volledig op in het publieke oog. Dit vanwege haar wereldbekende ouders: Kill Bill-actrice Uma Thurman en acteur Ethan Hawke (Moon Knight). Met Thérèse probeert ze dus ook vrij te breken uit die schaduw van haar familie als zelfstandige artieste.

Leuk weetje: in de clip zien we ook Maya’s broer, Levon Hawke. Thérèse zal te horen zijn op Hawkes aankomende, tweede album ‘Moss’. Die zou deze herfst, op 23 september 2022, uitkomen.

Bekijk de expliciete videoclip van Thérèse hieronder:

Meer
Lees meer...