Pedro Pascal en Ethan Hawke binnenkort samen te zien in (gay) western

Goed nieuws voor de filmfans. Gisteren is namelijk bekendgemaakt dat acteurs Pedro Pascal en Ethan Hawke samen te zien zullen zijn in een nieuwe kortfilm. Die kortfilm is een western van de Spaanse regisseur Pedro Almodóvar, die al een tijdje van de radar was verdwenen. In een recent interview laat Almodóvar alvast weten dat de film als een soort antwoord op Brokeback Mountain dient.

Twee van de meest populaire acteurs van het moment zijn binnenkort samen in een kortfilm te zien. The Mandalorian-acteur Pedro Pascal en Moon Knight-acteur Ethan Hawke doen mee in een nieuwe prent van regisseur Pedro Almodóvar. De regisseur liet in het verleden al weten dat hij geen fan is van de normale gang van zaken in Hollywood. Hij pakt het dan ook graag anders aan, en dat zal hij met zijn nieuwe korte westernfilm ook zeker doen. Een naam voor het project is er nog niet.

Pedro Almodóvar

Voor filmkenners is Pedro Almodóvar geen onbekende. De Spaanse regisseur probeert al jarenlang Hollywood te ontwijken en wees in het verleden al films als Sister Act en Brokeback Mountain af. Volgens hem was die laatste film te braaf en zou hij er iets volledig anders van hebben gemaakt. Maar dat was op dat moment niet mogelijk.

Met zijn nieuwe westernfilm wil hij daar een antwoord op geven. Veel informatie over die nieuwe film is er nog niet, maar volgens Variety zal het gaan over een scherpschutter (Pedro Pascal) die de woestijn doorreist om een van zijn oude vrienden (Ethan Hawke) op te zoeken. Maar uiteindelijk komt aan het licht dat de echte reden van zijn bezoek niets met vriendschap heeft te maken.

Of de film ook wel degelijk een gay western wordt zoals Brokeback Mountain, is niet bekend. Maar Almodóvar laat alvast weten dat het een intieme film is, en dat we de rest wel zelf kunnen invullen. De kans lijkt ons dus groot dat het over een LGBTQ+-verhaal zal gaan.

Meer
Lees meer...