‘Stranger Things’-scène in Upside Down duurde meer dan twee jaar om klaar te krijgen

Het vierde seizoen van Stranger Things staat ondertussen al een dikke maand op Netflix. Dat seizoen speelde zich grotendeels af in het Upside Down, een donkere kopie van de echte wereld. Dat betekende ook dat de makers deze keer voor nog grotere uitdagingen stonden. Want om alles juist in beeld te krijgen in dat universum, zijn veel meer special effects nodig. Over één specifiek moment deed de crew zelfs twee jaar.

Voor de release van Stranger Things 4 lieten de acteurs al weten dat het “het donkerste seizoen ooit” zou worden. Dat was niet gelogen, want in tegenstelling tot andere seizoenen speelde het verhaal zich nog meer af in het Upside Down. Dat is een donker universum waarin alles uit de echte wereld lijkt gekopieerd. Om die specifieke wereld juist te kunnen overbrengen, was heel wat tijd nodig. Zeker als er ook nog andere effects bij kwamen kijken.

Special effects

Met de komst van slechterik Vecna in seizoen 4 van Stranger Things kwamen er ook heel wat extra werkuren voor de crew. Vecna opereerde namelijk vooral in het Upside Down, waardoor die wereld nóg meer voorkwam in de serie. Dat zorgde ervoor dat de reeks dus veel meer special effects nodig had en dus ook de wachttijd tussen seizoen 3 en 4 zo lang was. Op die manier kon de crew alles tot in de puntjes afwerken.

In een recent interview met Collider deed VFX Supervisor Julien Hery zijn boekje open over het proces van enkele scènes. “We zijn nog voor de pandemie aan de effects begonnen”, klonk het. “Maar aan één bepaald moment zijn we echt bijna twee jaar bezig geweest. Op een bepaald moment zie je een beeld waarin de demobats over Hawkins in het Upside Down vliegen en op het Creel House landen. Aan die scène zijn we blijven sleutelen tot de deadline. Dat was een uitdaging.”

Bekijk hier een van de scènes in het Upside Down:

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...