‘Stranger Things’ seizoen 5 wordt ‘groots’ maar ‘emotioneel’ volgens regisseur

Nu het vierde seizoen van Stranger Things al enkele maanden online staat, beginnen de fans al uit te kijken naar een volgend seizoen. Hoe dat er zal uitzien, zal nog geheim blijven tot de release. Maar toch laat regisseur en producer Shawn Levy weten dat de fans zich beter voorbereiden op een emotioneel einde.

Na een wachttijd van drie jaar kregen de fans afgelopen zomer eindelijk het vierde seizoen van Stranger Things te zien. De makers zijn ondertussen al druk bezig aan het vijfde en laatste seizoen van de reeks, maar daarop is het sowieso nog een tijdje wachten. 

Volgens verschillende bronnen zou die releasedatum ten vroegste in 2024 vallen. Genoeg tijd om ons voor te bereiden op een heftig einde, want dat zit eraan te komen. Althans als we producer Shawn Levy mogen geloven. 

Stranger Things 5

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Dit jaar verscheen het vierde seizoen en stond het meteen terug aan de top. Om die reden besliste Netflix al dat er nog een vijfde en laatste seizoen zou komen. Dat seizoen wordt op dit moment geschreven en zou begin volgend jaar in productie gaan.

Wanneer de laatste afleveringen uiteindelijk op Netflix zullen verschijnen, is niet bekend. Al spreken verschillende bronnen nu al over een release in 2024. Het zal dus zonder twijfel nog een tijdje duren voordat we weten hoe het zal aflopen met Eleven (Millie Bobby Brown) en de rest.

Groots en emotioneel

Het vijfde seizoen is op dit moment in volle voorbereiding en de scenario’s worden volop geschreven. Daar is ook producer en regisseur Shawn Levy bij betrokken. Hij staat al sinds het eerste seizoen mee aan het roer van de serie en is daarnaast ook bekend door zijn werk met Ryan Reynolds in onder andere Free Guy en de komende Deadpool-film.

In een recent interview met Collider laat Levy alvast weten dat het laatste seizoen geen pretje zal worden. “Toen we het verhaal van het laatste seizoen gingen pitchen, is er niemand die niet gehuild heeft”, vertelt hij. “Dus ja, dit seizoen wordt heel groots, maar ook heel emotioneel. We kunnen niet wachten om met de opnames te beginnen … ook al zullen ook die heel emotioneel worden.”

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...