Opnames ‘Stranger Things 5’ starten deze lente, release pas in 2024 verwacht

Goed en slecht nieuws voor de fans van Stranger Things. De makers van de reeks zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen van het vijfde en laatste seizoen. Maar dat zal nog even op zich laten wachten. In een recente live op Instagram heeft acteur Noah Schnapp namelijk bekendgemaakt dat de productie in mei terug van start gaat. Een release zal dus hoogstwaarschijnlijk pas voor de zomer of het najaar van 2024 zijn.

Dat er aan een nieuw seizoen van Stranger Things heel wat werk is, is geen verrassing meer. Nadat het eerste en tweede seizoen op twee jaar tijd verschenen, was het op het derde twee jaar wachten. Daarna was de wachttijd tussen het derde en vierde seizoen zelfs drie jaar. Ook deze keer zullen fans dus geduld moeten uitoefenen, want de opnames voor het vijfde en laatste seizoen beginnen pas in mei dit jaar.

Seizoen 5

Binnenkort komt er een einde aan een van de meest succesvolle Netflixseries aller tijden. Het volgende seizoen van Stranger Things wordt namelijk het laatste. Maar toch valt die ‘binnenkort’ te betwijfelen, want om een nieuw seizoen in elkaar te steken, heeft de productie heel wat tijd nodig. De scenaristen zijn eind vorig jaar beginnen schrijven aan de nieuwe scripts en de productie zou deze lente volgen.

In een eerder interview vertelde acteur David Harbour al dat opnames in de loop van 2023 zouden betekenen dat de reeks in 2024 uitkomt. Dat komt door de grote middelen die de productie gebruikt in de reeks, die nadien in post-productie nog helemaal moeten aangepast en opgekuist worden.

Start opnames

Die release in 2024 lijkt nu ook werkelijkheid te worden. Tijdens een livevideo op Instagram heeft acteur Noah Schnapp namelijk laten weten dat de opnames pas opnieuw van start zouden gaan in mei 2023. Als we kijken naar hoe lang de opnames de vorige seizoenen duurde, zou de productie ten vroegste in september 2023 afgerond worden.

Daarna moeten de beelden naar montage en door post-productie. We kunnen dus stellen dat het vijfde en laatste seizoen, waarin de makers willen terugkeren naar de essentie, niet te zien zal zijn voor de zomer van 2024. Een release in het najaar van 2024 lijkt ons dan ook het meest waarschijnlijk.

Bekijk de Instagram Live hier:

Meer
Lees meer...