‘Stranger Things’-acteur Noah Schnapp komt uit de kast op TikTok en wordt geprezen om manier waarop

De populaire app TikTok is ontploft na een video van acteur Noah Schnapp. De 18-jarige acteur, vooral bekend door zijn rol als Will in Stranger Things, kwam gisteren namelijk uit de kast op de app. Dat is op zich geen belangrijk nieuws, maar ondertussen wordt de acteur wel geprezen om de manier waarop hij er geen grote happening van maakte. Dat zou volgens velen een belangrijke boodschap zijn naar jongeren die nog steeds worstelen met hun seksualiteit.

Wie wel eens op TikTok scrolt, is zonder twijfel de meest recente video van acteur Noah Schnapp al tegengekomen. Daarin laat hij op een subtiele manier weten dat hij op mannen valt zonder zelf ook maar één woord uit te spreken. Alles gebeurt namelijk met de hulp van een lipsync, een tekstje en een goed gevonden caption.

Noah Schnapp

Door het succes van Stranger Things staat acteur Noah Schnapp al sinds zijn elfde in de publieke belangstelling. In 2016 kwam het eerste seizoen van de reeks uit en vorig jaar was Stranger Things toe aan zijn vierde seizoen. In de tussentijd was hij ook nog te zien in films als Abe en Hubie Halloween.

Maar ook op TikTok groeide de acteur uit tot een grote ster. Daar post hij video’s uit zijn dagelijkse leven op de universiteit, gaat hij challenges aan, enzovoort. Daarnaast staat hij er ook om bekend om veel in interactie te gaan met zijn fans.

Coming-out

Hoewel al zijn video’s op de app goed scoren, is het toch zijn laatste nieuwe TikTok die met alle aandacht gaat lopen. Daarin komt de acteur namelijk uit de cast. Dat doet hij met een lipsync op een populaire TikTok-sound. Op de video staat het volgende te lezen: “Wanneer ik mijn familie en vrienden eindelijk vertelde dat ik homo was nadat ik 18 jaar bang in de kast zat en alles wat ze zeiden was ‘dat weten we'”.

De video ontplofte meteen en zit ondertussen al aan 7,8 miljoen likes en meer dan 37 miljoen views. Toch was het niet de video zelf die met alle aandacht ging lopen. De caption luidde namelijk: “Ik heb toch meer gemeen met Will Byers dan ik dacht.” Daarmee verwijst Schnapp naar zijn personage Will in Stranger Things, waarvan afgelopen seizoen duidelijk werd dat hij homoseksueel was.

Daarnaast zijn fans ook blij en opgetogen over de manier waarop de acteur er geen grote gebeurtenis van maakte. De video op zich is geen coming-out, maar gewoon een anekdote uit zijn leven.

Bekijk de video van Noah Schnapp hier:

@noahschnapp

I guess I’m more similar to will than I thought

♬ original sound – princessazula0
Meer
Lees meer...