‘Stranger Things’ seizoen 5 zal terugkeren naar essentie

Nu het vierde seizoen van Stranger Things al enkele maanden online staat, beginnen de fans al uit te kijken naar een volgend seizoen. Hoe dat er zal uitzien, zal nog geheim blijven tot de release. Maar toch lieten makers Ross en Matt Duffer onlangs weten dat ze met het laatste seizoen willen terugkeren naar de sfeer van het eerste seizoen.

De makers van Stranger Things zijn druk bezig aan het vijfde en laatste seizoen van de reeks. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de scenario’s, dus op dat seizoen is het sowieso nog even wachten. Volgens verschillende bronnen zou die releasedatum ten vroegste in 2024 vallen. Toch deden de Duffer Brothers al hun boekje open over hun ideeën.

Back to basics

Dat de reeks al sinds de eerste release een enorm succes is, is ondertussen bekend. Ook het vierde seizoen, dat afgelopen zomer verscheen, brak weer verschillende records. Daarom wordt nu dus ook van het vijfde en laatste seizoen verwacht dat het opnieuw potten zal breken. Maar dat seizoen zal, volgens de makers, toch terug iets meer ingetogen zijn.

Wie Stranger Things volgt, die weet dat de reeks begon met een ‘klein’ verhaal over een groepje vrienden in het dorpje Hawkins. In de seizoenen die volgden werd alles alsmaar groter en spectaculairder. De climax daarvan volgde in het vierde seizoen, waarin heel wat nieuwe personages hun intrede deden en het seizoen op een spectaculaire manier eindigde.

Vijfde seizoen

Het laatste seizoen zal zonder twijfel ook spectaculair zijn, maar toch zal de serie terugkeren naar zijn essentie. Dat lieten Matt en Ross Duffer weten aan ScreenRant. “Het wordt een combinatie van alle vorige seizoenen”, vertellen ze. “Maar we gaan wel proberen om terug te keren naar het begin. We willen de sfeer en de toon van seizoen 1 terug gaan zoeken.”

Dat wil zeggen dat er waarschijnlijk weinig nieuwe personages aan de serie zullen worden toegevoegd, zodat de focus op de hoofdpersonages kan liggen. Daarnaast waren de personages in het vorige seizoen ook lang van elkaar gescheiden. Ook daar zal dan in het volgende en laatste seizoen verandering in komen.

Meer
Lees meer...