‘Stranger Things’: Dit is hoeveel de acteurs zullen verdienen in seizoen 5

Dat de acteurs uit Stranger Things miljonairs zijn geworden door de reeks, is geen verrassing meer. Maar voor het laatste seizoen, dat in de loop van dit jaar wordt opgenomen, zouden de acteurs opnieuw meer geld krijgen. Dat melden verschillende bronnen. Dit is hoeveel de hoofdrolspelers zouden verdienen voor het filmen van de grote ontknoping.

Ondanks het succes van de nieuwe serie Wednesday blijft Stranger Things nog steeds de populairste Engelstalige serie op de streamingdienst. Dat Netflix veel belang hecht aan de serie, is een understatement. Al sinds het begin trekt het bedrijf namelijk een aanzienlijk budget uit om de acteurs te kunnen betalen en ook de afleveringen worden per seizoen duurder. De doorgaans goed geïnformeerde bron Puck laat nu zelfs weten dat de salaris van de acteurs voor het vijfde seizoen weer zullen toenemen.

Groot succes

Stranger Things is een vaste waarde in de catalogus van Netflix. Al sinds 2016 is het een echt goudhaantje en brak het al verschillende keren records. Zo nam het vierde seizoen terug de titel van populairste Engelstalige reeks over én zorgde het eigenhandig voor een comeback van Running Up That Hill van Kate Bush in de hitlijsten.

De reeks staat aan de top van de hedendaagse popcultuur, en daar heeft Netflix dus ook wat geld voor over. Dat was eerder al te zien aan het budget dat ze uitgaven voor het vierde seizoen, waarin elke aflevering rond de 27 miljoen euro kostte.

Nieuwe contracten

Maar ook de acteurs delen natuurlijk in de populariteit. Hoewel de hoofdrolspelers al sinds het eerste seizoen goed betaald werden, is dat aantal doorheen de jaren enkel nog maar toegenomen. Zo kregen acteurs Winona Ryder (Joyce) en David Harbour (Hopper) het laatste seizoen natuurlijk het meest betaald, op de voet gevolgd door Millie Bobby Brown (Eleven).

Voor het laatste seizoen zou Netflix nu nog dieper in de buidel tasten, want de volledige cast zou nieuwe contracten hebben gekregen. Zo zouden Ryder en Harbour voor de laatste afleveringen zo’n slordige 9,5 miljoen dollar (9,05 miljoen euro) ontvangen. Daarna volgen Noah Schnapp (Will), Finn Wolfhard (Mike), Caleb McLaughlin (Lucas), Gaten Matarazzo (Dustin) en Sadie Sink (Max) met 7 miljoen dollar (6,66 miljoen euro).

Ook andere acteurs als Joe Keery (Steve), Charlie Heaton (Jonathan), Maya Hawke (Robin) en Natalia Dyer (Nancy) zien hun salaris stijgen naar 6 miljoen dollar (5,7 miljoen euro) voor het laatste seizoen. Over Millie Bobby Brown (Eleven) zijn deze keer geen cijfers bekend omdat zij een exclusieve deal met Netflix heeft getekend, waardoor het bedrag nog kan afwijken.

Meer
Lees meer...