‘Nepo Babies’: Amerikaans magazine deelt volledige lijst met ‘celebrity’s die dankzij hun ouders bekend zijn geworden’

De laatste weken is er in Hollywood een grote discussie ontstaan rond nepo babies. Dat zijn kinderen van celebrity’s die dankzij hun ouders ook in de acteer- of muziekwereld terecht zijn gekomen. Het Amerikaans magazine New York Magazine heeft er zelfs een hele special over gemaakt. En die gaat nu viraal op onder andere TikTok en Twitter.

De online wereld lijkt in de ban te zijn van nepo babies. Die term komt van het woord ‘nepotisme’, wat zoveel betekent als ‘vriendjespolitiek’. Nu meer dan ooit tevoren lijken velen het oneens te zijn met de manier waarop kinderen van celebrity’s veel meer kansen krijgen dan ‘gewone’ talentvolle mensen. Om het probleem aan te kaarten, heeft New York Magazine op een ludieke manier een volledige lijst aan nepo babies gedeeld. En dat zijn er veel meer dan je misschien zou denken.

Nepotisme

Als je het woord ‘nepotisme’ opzoekt in het woordenboek, dan krijg je volgende beschrijving: “Nepotisme is in ruimere zin het begunstigen, door autoriteiten of bedrijven, van familieleden of vrienden, door ze in hoge functies te benoemen of door ze opdrachten te gunnen.” In Hollywood betekent het vooral één of meerdere kinderen in film- of tv-producties plaatsen om ze kansen te geven.

Hoewel het ‘probleem’ de laatste jaren pas echt in beeld komt, is het iets dat al sinds het prille begin bestaat. Wat misschien begint als noodoplossing in producties, eindigt met een grote carrière. Maar soms is het ook minder per ongeluk, en doet een bekende ouder er alles aan om hun zoon of dochter toch die grote kans te geven.

Lange lijst

Er zijn op dit moment heel wat bekende personen die ook een bekende ouder hebben. Van velen zijn we daarvan op de hoogte. Zo is Stranger Things-actrice Maya Hawke de dochter van acteurs Uma Thurman en Ethan Hawke en is Emily in Paris-actrice Lily Collins de dochter van muzikant Phil Collins.

Maar daarnaast zijn er ook heel wat onbekende nepo baby-gevallen. Heel wat bekende personen zijn namelijk de dochter of zoon van producers, cameramannen, componisten, scenaristen, enzovoort. Ook dat is een geval van nepotisme.

In een nieuwe editie van New York Magazine worden heel wat van die nepo babies opgelijst. Omdat er maar geen einde leek te komen aan die lijst, hebben velen het over “een probleem dat moet opgelost worden”. Daarom wordt de lijst nu massaal gedeeld op het internet en gaan mensen in discussie.

Bekijk een deel van de lijst in volgende TikTok:

@filmstephi Replying to @filmstephi part two #vulture #nepotismbaby #nepobabies #newyorkmagazine ♬ Lovers Rock – TV Girl

Het artikel zorgde alvast voor heel wat grappige Tweets:

Meer
Lees meer...