Streamingcijfers ‘Running Up That Hill’ met 9.000 procent gestegen dankzij Netflix en TikTok

Sinds begin juli staat Stranger Things 4 volledig op Netflix. De release zorgde meteen voor een soort verschuiving op sociale media, want iedereen had het over één bepaald lied. Running Up That Hill van Kate Bush is dankzij de serie namelijk weer helemaal terug. Het lied werd sinds de release zoveel geluisterd, dat de streamingcijfers op Spotify nu zelfs met 9.000 procent zijn gestegen.

Al sinds 2016 staat de serie Stranger Things bekend om zijn nostalgische soundtrack. Aangezien de serie zich volledig in de jaren ’80 afspeelt, volgt de muziek daar ook in. Zo horen kijkers in bijna elke aflevering een echte klassieker. Een aantal van die klassiekers zijn zelfs dankzij Stranger Things weer bekender geworden. En dit seizoen lijkt de grootste herontdekking Running Up That Hill van Kate Bush te worden. Al kwam Master of Puppets van Metallica ook in de buurt.

Running Up That Hill

Stranger Things maakte Running Up That Hill van Kate Bush in één klap terug populair. En dat succes vertaalde zich nadien meteen in de streamingcijfers. Op dit moment is het lied namelijk nog steeds een van de meest beluisterde songs op iTunes en ook op Spotify blijven de cijfers de hoogte in schieten. Daar staat het aantal luistersessies al op 492,12 miljoen.

Spotify liet weten dat de streamingcijfers van de song daarmee met 9.000 procent zijn toegenomen. Dat deed het in een recent rapport. Daarin stond ook dat de app het laatste kwartaal op 19 miljoen nieuwe abonnees kon rekenen.

TikTok

Naast de reeks is ook TikTok een van de redenen waarom Running Up That Hill op zulke hoge cijfers kan rekenen. Na de release van het eerste deel van Stranger Things, werd de song meteen opgepikt door gebruikers van de app. Daardoor lijkt het alsof het een tweede leven heeft gekregen bij de jeugd. De laatste maanden is het lied in maar liefst 2,7 miljoen TikTok-video’s gebruikt.

Kate Bush zelf reageerde eerder al op het succes van haar oude hit. “Dat lied heeft dankzij de jonge fans van de serie een volledig nieuw leven gekregen en we love it!”, stond er in een statement op haar website te lezen.

Bekijk de Running Up That Hill-scène uit Stranger Things hier:

Meer
Lees meer...