TikTok: Deze handige reistip was je misschien vergeten

Het is zomer en dat betekent dat heel wat mensen op reis vertrekken. En dat kan af en toe wel eens voor moeilijkheden zorgen, zeker wanneer je eten moet bestellen. Op TikTok gaat een video de ronde waarin een vrouw, Nguyen (@itsgnochgnoch), daar nu een perfecte oplossing voor gevonden heeft. Die oplossing bestaat al even, maar toch leken heel wat mensen de functie te zijn vergeten.

In grote steden en toeristische trekpleisters zijn de menukaarten van restaurants meestal ook in het Engels te verkrijgen, maar dat is niet altijd het geval. Een Britse vrouw, Nguyen, was op vakantie in Turkije en kreeg er (natuurlijk) een menukaart in het Turks voorgeschoteld. Wanneer ze om een Engelstalige vroeg, bleek die niet beschikbaar. Om toch te kunnen bestellen maakte Nguyen gebruik van een bekende, maar misschien vergeten Google Translate-truc.

Live vertalen

Als je binnenkort op vakantie gaat, dan is deze oude vertaaltruc misschien eentje om te onthouden. Op TikTok gaat een video viraal waarin een jonge vrouw in Turkije een Turks menu krijgt voorgeschoteld. Om die te vertalen gebruikte ze de Google Translate-app. Maar toen ze de camera-optie opmerkte, veranderde haar leven. “Hoezo heb ik hier 26 jaar op gewacht”, stond er onder de video te lezen.

Het is al even geleden dat Google Translate de optie ‘live vertalen’ toevoegde aan de mogelijkheden. Om die reden moesten heel wat kijkers ook lachen met het feit dat Nguyen er nu pas achter kwam. Met de functie kan je via de camera van je gsm teksten op billboards, affiches en menu’s live vertalen. En dat laatste is dus heel handig tijdens verre reizen. Zeker wanneer je bestemming een ander alfabet kent, zoals in Griekenland, Thailand of Zuid-Korea.

Bekijk de TikTok hier:

@itsgnochgnoch how has it taken me 26 YEARS?!?!? #travelhack #translator ♬ original sound – GNOCHGNOCH
Meer
Lees meer...