Netflix deelt titel eerste aflevering ‘Stranger Things 5’: Dit is wat het zou kunnen betekenen

De release van het langverwachte vierde seizoen van Stranger Things ligt ondertussen al even achter ons. Dat wil zeggen dat we vanaf nu reikhalzend kunnen uitkijken naar het vervolg. Dat vervolg wordt ook meteen het einde, want na het vijfde seizoen stopt de serie ermee. Wanneer dat laatste seizoen zal uitkomen, is nog niet bekend. Maar gisteren, op Stranger Things Day, maakten de makers wel alvast bekend wat de naam van de eerste aflevering wordt.

Elk jaar op 6 november wordt de Netflixserie Stranger Things gevierd. Op die datum in 2016 kwam het allereerste seizoen van de reeks uit en sindsdien is het een van de grootste successen van de streamingdienst. 6 november 1983 is in de serie ook de datum waarop Will Byers voor het eerst verdwijnt. Ondertussen konden de fans al van vier seizoenen genieten en ook een vijfde is op dit moment in de maak. Hoewel het nog even zal duren voor we die nieuwe afleveringen te zien krijgen, deelde Netflix toch al de titel van de allereerste aflevering van seizoen 5. En dat zorgde op sociale media al meteen voor speculaties.

Chapter One

Op Stranger Things Day wordt er elk jaar heel wat nieuws gedeeld op het officiële Twitteraccount van de serie. Dat was ook dit jaar het geval, aangezien 2022 weer een sterk jaar was voor de reeks. Op verschillende tijdstippen doorheen de dag werden foto’s gedeeld, verschillende edits van fans geretweet, kregen we de aankondiging van een VR-game én werd de dag afgesloten met groot nieuws.

Dat nieuws was een foto van het script van de allereerste aflevering van seizoen 5. Op de cover van dat script stond ook meteen de titel van de aflevering te lezen: The Crawl. Dat betekent zoveel als ‘de kruip’ in het Nederlands.

Reacties

Waar dat precies op slaat, weet niemand. Maar toch waren er op sociale media al verschillende theorieën. Daarbij was de ene al wat serieuzer dan de andere, want fans gebruikten ook heel wat creatieve vrijheid bij het horen van de titel.

The Crawl zou eventueel kunnen wijzen naar de terugkeer van slechterik Vecna. Hij werd in de laatste aflevering van seizoen 4 serieus toegetakeld, maar verdween nadien uit beeld. Dat wil zonder twijfel zeggen dat hij nog zal terugkeren en waarschijnlijk ‘al kruipend’ zijn territorium zal proberen terug te winnen.

De titel kan ook wijzen op hoe hard de stad Hawkins is toegetakeld op het einde van het vorige seizoen. Door een aardverschuiving zijn verschillende huizen verwoest en vertrokken verschillende mensen uit hun huizen. The Crawl is in het spel Dungeons & Dragons ook een doolhof waarin de helden moeten vechten tegen de monsters. De kans is dus bestaande dat Hawkins het doolhof wordt waarin het laatste gevecht zal plaatsvinden.

Lees hier enkele reacties en theorieën van fans:

Meer
Lees meer...