‘Heartstopper’ verschijnt volgende maand, Netflix deelt openingsscène

Het tweede seizoen van Heartstopper verschijnt deze zomer op Netflix. Tijdens het grote Tudumevenement van Netflix afgelopen weekend, deelde de streamingdienst wat extra nieuws. Daarbij werden de titels van alle afleveringen bekendgemaakt én kregen de fans alvast de openingsscène te zien.

Een jaar geleden verscheen Heartstopper op Netflix en won het meteen de harten van een groot aantal kijkers. Een vervolg kon dus niet uitblijven en even later kondigde de streamingdienst dan ook aan dat er een tweede en derde seizoen zou komen. Dat tweede seizoen komt er nu eindelijk ook aan. Op 3 augustus zien we hoe het de groep vergaat én hoe Nick iets verontrustends ontdekt over Charlie.

Heartstopper

De serie is gebaseerd op de gelijknamige comicreeks van auteur Alice Oseman. Zij lanceerde vier comics over Nick en Charlie die elkaar op school leren kennen en verliefd worden. In de reeks worden die rollen gespeeld door Kit Connor en Joe Locke, die na het eerste seizoen al meteen heel wat andere rollen aangeboden kregen.

Naast Nick en Charlie, zien we ook nog heel wat andere personages. Zo zijn er onder andere Elle (Yasmin Finney), Tao (William Gao), Darcy (Kizzy Edgell), Tara (Corinna Brown), Ben (Sebastian Croft) en Isaac (Tobie Donovan). Ook actrice Olivia Colman was in de reeks te zien als Nicks moeder.

Seizoen 2

In het eerste seizoen zagen we hoe Nick en Charlie elkaar leerden kennen en hoe Nick worstelde met zijn identiteit. Daarnaast zagen we ook tussen andere personages liefdesperikelen opspelen. Het tweede seizoen zal daar op verdergaan. Daarin zal de vriendengroep op schoolreis naar Parijs trekken én krijgen we Nicks broer te zien. Die laatste lijkt niet echt te begrijpen hoe zijn broer een vriendje heeft terwijl hij dé rugbyster van de school is.

Tijdens Tudum afgelopen weekend, heeft Netflix alvast de eerste paar minuten van het nieuwe seizoen gedeeld. Daarin zien we hoe Nick opstaat met een berichtje van zijn nieuw vriendje en hoe hij zijn volledige ochtendroutine beleeft met zijn gsm aan zijn hand gelijmd. Wanneer hij op school toekomt, ziet hij Nick niet meteen, tot hij Charlie verrast.

Bekijk de eerste clip hier:

Heartstopper seizoen 2 verschijnt op 3 augustus op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...