‘Heartstopper’ zal ondanks groot succes geen spin-offs krijgen

Een van de populairste series op Netflix het laatste jaar is zonder twijfel Heartstopper. De reeks kwam in april vorig jaar op de streamingdienst en is ondertussen al vernieuwd voor een tweede en derde seizoen. Een releasedatum daarvoor is er nog niet, maar de maker van de reeks laat wel alvast weten dat er geen overbodige spin-offs zullen verschijnen.

In de loop van dit jaar zal het tweede seizoen van Heartstopper op Netflix verschijnen. Daarna volgt er ook nog een derde seizoen. Wat de serie daarna nog in petto heeft, valt af te wachten. Maar wat we nu wel weten is dat er naast de serie geen extra films of series zullen verschijnen. Dat laat Alice Osman, de bedenker van het verhaal weten. Op die manier wil ze het verhaal trouw blijven en niet op het succes blijven teren.

Heartstopper

In Heartstopper zien we het verhaal van Nick en Charlie. Charlie (Joe Locke) is een jongen van 15 die op een Britse jongensschool zit. Hij is al een tijdje uit de kast, maar dat maakt het voor hem niet zo makkelijk op school. Op een dag komt hij in de klas te zitten met Nick (Kit Connor). Nick is een jaar ouder dan hem en de ster van de rugbyploeg. De twee komen goed overeen en beginnen meer en meer met elkaar op te trekken.

Nog voor de serie Heartstopper op Netflix kwam was er al heel wat aandacht voor. Dat komt door het feit dat de serie gebaseerd is op een bestaande reeks comics van auteur Alice Osman. Maar na de release van de reeks ging de bal pas echt aan het rollen.

Geen spin-offs

De aankondiging van een tweede en derde seizoen kwam dan ook niet echt als verrassing. Maar toch staat maker Osman erop dat de reeks geen eigen leven gaat leiden. Dat vertelt ze tijdens een interview met Radio Times. “Ik wil niet dat het een franchise wordt”, vertelde ze. “Ik wil geen dingen maken gewoon omdat het geld opbrengt. De integriteit van het verhaal is belangrijk voor mij.”

Het tweede seizoen verschijnt in de loop van het jaar op Netflix. Het derde seizoen volgt waarschijnlijk in 2024.

Meer
Lees meer...