‘Hearstopper’-acteur Kit Connor komt uit de kast nadat hij werd gedwongen door ‘fans’

Het internet staat in rep en roer door een tweet van acteur Kit Connor (18). Connor is vooral bekend door zijn rol als Nick Nelson in de populaire Netflixreeks Heartstopper. In die reeks is zijn personage biseksueel, wat ervoor zorgt dat fans ook meteen fictie en realiteit door elkaar gingen slaan. Maandenlang werd aan Connor gevraagd of hij nu hetero-, homo- of biseksueel was. Daar wilde de acteur nooit antwoord op geven, tot nu.

Dat het voor jonge acteurs niet makkelijk is om in één klap beroemd te worden, is al meermaals bewezen. Ook de cast van de Netflixserie Heartstopper werd van dag op dag enorm populair na de release van de reeks in april van dit jaar. En hoewel dat in eerste instantie allemaal leuk lijkt, zijn er natuurlijk ook heel wat nadelen aan verbonden. Dat ondervond ook acteur Kit Connor. Hij wordt door ‘fans’ van Heartstopper namelijk al maanden lastiggevallen.

LGBTQ+

Heartstopper is een populaire reeks die binnen de LGBTQ+-gemeenschap. De serie gaat over Charlie (Joe Locke) en Nick (Connor). Zij worden verliefd op elkaar, terwijl Nick probeert uit te vinden of hij nu enkel op jongens valt of ook op meisjes. Naast die twee personages is er ook een lesbisch koppel, een aseksueel personage en een transgender personage.

Het is dus geen verrassing dat de serie vaak als uithangbord van de LGBTQ+-gemeenschap gebruikt wordt. Ook verschillende acteurs uit de serie zijn openlijk gay, non-binair of transgender en gebruiken hun platform om daar over te praten met hun volgers.

Kit Connor

Maar een van de castleden die zichzelf nog geen label had opgeplakt, was Kit Connor. Hij liet tijdens interviews nooit iets vallen over zijn geaardheid en vertelde eerder al dat hij liever geen sticker op zichzelf plakt. Toch bleven fans van de reeks hem pushen en noemden sommigen hem zelfs een queerbaiter. Dat betekent dat hij zowel de LGBTQ+-gemeenschap als de heterogemeenschap gelukkig zou proberen houden door zich niet openlijk te outen.

Om die reden verdween Connor enkele maanden geleden van Twitter, maar gisteren keerde hij dus tijdelijk terug. En dat deed hij met een duidelijke boodschap. “Ik ben bi. Proficiat, jullie hebben een 18-jarige gedwongen zich te outen. Ik denk dat sommigen onder jullie het hele punt van de serie gemist hebben. Bye”, schreef hij. Daarmee haalt hij uit naar de verschillende ‘fans’ van de reeks die hem dwongen om zichzelf een label op te plakken.

Echte fans reageren alvast furieus op het feit dat Connor zich op deze manier heeft moeten outen en ook collega’s steken de acteur een hart onder de riem.

Meer
Lees meer...