‘Heartstopper’-acteur Joe Locke geeft de middelvinger aan betogers op de Pride-mars in Londen

Afgelopen zaterdag vond er de Pride-mars plaats in Londen. Die markeerde de 50ste verjaardag van de Pride-parade, waar zo’n miljoenen mensen bijeenkwamen om de LGBTQ+-gemeenschap te vieren. Daar zijn elke keer ook enkele protesteerders bij en daar wist de cast van de populaire Netflixreeks Heartstopper wel raad mee. Zij lieten hun feestje namelijk niet bederven door de betogers en toonden hen gewoon de middelvinger.

De sterren van de Netflixhit Heartstopper waren afgelopen zaterdag aanwezig op de Pride-mars in Londen. Het event markeerde het 50ste jubileum van de parade. En dat is een feestje dat de Britse castleden van de populaire LGBTQ+-reeks gewoon niet wilden missen.

Heartstopper

Toen Netflix begin maart bekendmaakte de bekende comic Heartstopper te zullen herwerken tot een serie, waren heel wat fans door het dolle heen. De reeks zorgde één dag na zijn release dan ook meteen voor een hype en werd al snel de best bekeken serie op Netflix. Ook de soundtrack van Heartstopper, met enkele bekende LGBTQ+-anthems bleek meteen een hit. Het kwam dus dan ook niet als een verrassing dat de reeks werd hernieuwd voor een tweede én derde seizoen.

De hoofdrolspelers uit die serie, Kit Connor en Joe Locke, zijn afgelopen weekend gespot op de Pride-parade in Londen. Zij waren daar nog samen aanwezig met hun coacteurs Kizzy Edgell, Corinna Brown, Tobie Donovan en Sebastian Croft.

Joe Locke en Sebastian Croft

Ook van de partij waren echter een hoop betogers. Maar acteurs Joe Locke en Sebastian Croft lieten zich niet doen. Zij begonnen op een gegeven moment namelijk gewoon vlak voor de protesteerders, die zich achter een politiebarricade bevonden, te dansen op het Whitney Houston-lied I Wanna Dance With Somebody. Zo blijkt uit video’s die rondgaan op Twitter. Daarop is ook te zien hoe iemand plots wordt vastgegrepen door een protestant en moeizaam uit zijn grip weet te ontsnappen. Op dat moment begint hoofdrolspeler Locke (Charlie) al dansend met zijn middelvingers te zwaaien. Collega Croft danst er intussen volledig op los vlak voor het gezicht van de bejaarde betogers.

Coacteur Kit Connor deelde de beelden van het voorval op zijn eigen, officiële Twitteraccount. Daarin prees hij Locke en Croft voor hun durf om voor de protesteerders te komen. “Ik was aan het filmen en aan het roepen op hen, maar vergis jullie alsjeblieft niet. Het was niet ‘Kit Connor en de rest van de cast’, het waren Joe Locke en Sebastian Croft die vooraan en in het middelpunt stonden”, schreef Connor. “Geef alsjeblieft hen alle lof en eer voor het doen van zoiets machtig.”

Ook een van de sterren op de video zelf, Locke, reageerde op Twitter op de virale beelden. “Ik moest mijn werk toch goed doen”, schreef hij.

Meer
Lees meer...