‘Heartstopper’: Dit is hoe seizoen 2 er zou kunnen uitzien

Heartstopper is een van de populairste series van het moment. De reeks kwam eind april op Netflix en groeide meteen uit tot een hype. Om die reden besliste Netflix om de serie meteen te vernieuwen voor twee extra seizoenen. En aan de hand van de boeken kunnen wij al voorspellen waarover die seizoenen zullen gaan.

De serie Heartstopper is namelijk gebaseerd op een reeks graphic novels van auteur Alice Osman. Zij bracht die comics uit op het internet en in boekvorm, waarna Netflix er een serie over maakte. Die reeks is nu zo populair dat de streamingdienst besliste om nog twee seizoenen te bestellen.

Het verhaal gaat over Nick, Charlie en hun vrienden. Zij gaan op zoek naar zichzelf, hun identiteit en hun plaats in de wereld. En dat zorgt voor heel wat hartverwarmende, maar ook hartverscheurende momenten. Wij bekijken alvast even hoe het tweede seizoen er zou kunnen uitzien.

Broer

In het eerste seizoen van Heartstopper zagen we vooral hoe de relatie tussen Charlie (Joe Locke) en Nick (Kit Connor) begon te bloeien, maar in seizoen 2 zal de reeks dieper ingaan op het persoonlijke verhaal van de twee. Dat is toch wat er in de boeken te gebeuren staat. In Heartstopper Vol. 2 en 3 komt Nick namelijk oog in oog te staan met zijn oudere broer, David, die het niet kan accepteren dat hij ook op jongens valt. Ondanks verschillende waarschuwingen van zijn moeder, in de reeks gespeeld door Oscarwinnares Olivia Colman, blijft David toch verdergaan.

Hoewel Nick zich klaar voelt om uit de kast te komen, maakt David het hem extra moeilijk. Op school weet iedereen van hem en Charlie, maar zijn vader weet nog van niets. Die vader woont namelijk in Frankrijk, waardoor hij maar weinig contact met hem heeft.

Parijs

Maar daar kan verandering in komen. Want in het derde boek vertrekt de vriendengroep op schooltrip naar Parijs. Dat is Nicks moment om eerlijk te zijn tegen zijn vader. Al lijkt dat door de drukke agenda van zijn papa niet meteen mogelijk.

Natuurlijk staan ook de anderen uit de vriendengroep centraal. En in Parijs, de stad van de liefde, kan er veel gebeuren. Zo zal de relatie tussen Elle (Yasmin Finney) en Tao (William Gao) verder openbloeien en lijken de twee elkaar eindelijk te vinden.

Eetstoornis

Daarnaast gaat het verhaal ook dieper in op Charlies gevecht met controle en eten. In de volgende boeken focust schrijfster Oseman, die ook meeschrijft aan het scenario voor de serie, namelijk ook op Charlies eetstoornis. Dat is iets wat pas helemaal aan het einde van het eerste seizoen even aan bod kwam, maar dat dus verder zal worden uitgediept in het tweede en derde seizoen. Niet alles zal dus rozengeur en maneschijn worden.

Bekijk de trailer van Heartstopper (nog eens) hier:

Alles al gezien? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...