Netflix maakt serie van bekende comic ‘Heartstopper’ en deelt eerste beelden

Netflix heeft een aantal beelden gedeeld van de tienerreeks Heartstopper. De reeks is gebaseerd op de populaire en gelijknamige webcomic van schrijfster Alice Oseman, die het ook in boekvorm enorm goed doen in de wereldwijde boekenwinkels. Heartstopper wordt ondertussen ook gezien als een van de belangrijkste young adult– en LGBTQ+-boeken van het moment.

Dat de populaire comicreeks Heartstopper een eigen serie op Netflix zou kregen, was al bekend. Nu deelt de streamingdienst ook de eerste beelden, en dat zorgt al meteen voor heel wat spanning en opwinding bij de fans van de boekenreeks. Al sinds 2016 is schrijfster Alice Oseman bezig met het verhaal, en voor velen is het een enorm belangrijk boek. Nu zal Netflix er dus voor zorgen dat het publiek nog uitgebreider wordt.

Heartstopper

Heartstopper vertelt het verhaal van Charlie en Nick. Ze leren elkaar kennen tijdens een les op school en beslissen nadien om contact te blijven houden. De twee worden onverwachts verliefd en komen terecht in een spiraal van liefde, onzekerheden en alles daartussen. Daarnaast worstelen ze allebei met hun coming out en probeert Charlie zijn geestesziekte onder controle te houden.

Het verhaal werd voor het eerst gepubliceerd in 2016 als webcomic, maar al snel kreeg het verhaal ook een geprinte versie. Heartstopper werd een wereldwijd succes en dat zorgde er ook voor dat er meerdere sequels kwamen. Nu volgt dus de (logische) overstap naar het televisiescherm, waar schrijfster Alice Oseman ook het scenario voor haar rekening nam. Op die manier zal de reeks dicht bij het origineel blijven.

De rollen van Charlie en Nick worden vertolkt door respectievelijk Joe Locke en Kit Connor (Rocketman). Naast hen zijn ook William Gao, Yasmin Finney, Corinna Brown, Kizzy Edgell, Sebastian Croft, Cormac Hyde-Corrin, Tobie Donovan en Rhea Norwood belangrijke personages. De regie ligt in handen van Euros Lyn, die eerder ook al afleveringen van Doctor Who en Sherlock regisseerde.

Bekijk de eerste beelden van Heartstopper hier:

Op zoek naar iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netlix.

Meer
Lees meer...