Fan van ‘Heartstopper’? Beluister hier alle liedjes uit de serie

Sinds vorige week vrijdag staat Heartstopper op Netlix. De reeks vertelt het verhaal van Charlie en Nick. De twee leren elkaar kennen op school en groeien alsmaar dichter naar elkaar toe. Heartstopper is gebaseerd op de gelijknamige verhalen van auteur Alice Osman. De reeks bevat ook heel wat songs, waaronder een aantal LGBTQ+-anthems.

Goed nieuws voor wie van coming of age-verhalen houdt, want sinds vrijdag staat Heartstopper op Netflix. De reeks werd meteen goed ontvangen en op Twitter ging de hashtag #Heartstopper alvast viraal. Dat komt vooral door het feit dat het verhaal door de boeken al heel wat harten voor zich had gewonnen.

Heartstopper

De reeks Heartstopper gaat over de 15-jarige Charlie en de 16-jarige Nick. Charlie wordt door iedereen op school gezien als de “gay nerd”, terwijl Nick het hoofd van de rugbyploeg is. Wanneer de twee na Nieuwjaar samen in de klas terechtkomen, leren ze elkaar beter kennen. Hoewel Charlie’s vrienden hem er blijven aan herinneren dat Nick niet op jongens valt, blijven de twee afspreken.

Al redelijk vroeg in de serie beseft Nick dat hij zich goed voelt bij Charlie. Hij begint te twijfelen aan zijn seksualiteit en ziet in dat zijn Rugby-vriendengroep helemaal niet bij hem past. Wanneer hij begint toe te geven aan zijn gevoelens, beseft hij hoe gelukkig hij is in de buurt van Charlie en zijn vrienden.

Soundtrack

Het verhaal bevat heel wat LGBTQ+-verhaallijnen en worden aangevuld door een uitgebreide soundtrack. Aan de ene kant is er de instrumentale soundtrack van Adiescar Chase en aan de andere kant is er de officiële afspeellijst op Spotify, waar alle externe liedjes zijn verzameld.

Op die afspeellijst staan artiesten zoals Wolf Alice, girl in red en Red Orange County. Al die artiesten zijn graag geziene namen binnen de LGBTQ+-community. De naam die het meest te lezen staat op de playlist is Baby Queen. Zij schreef ook speciaal voor de reeks een origineel lied, Colours of You.

Alle liedjes uit de reeks Heartstopper zijn in deze afspeellijst te beluisteren:

Meer
Lees meer...