‘Heartstopper’-actrice Yasmin Finney wil eerste transgender Bondgirl worden

Het gaat hard voor actrice Yasmin Finney. Begin dit jaar maakte ze haar debuut in de Netflixreeks Heartstopper en sindsdien lijkt ze niet meer uit de media weg te denken. Binnenkort zal ze zelfs naast Sex Education-acteur Ncuti Gatwa te zien zijn in Dr. Who. In een recent interview met Daily Star Sunday doet de actrice zelfs haar boekje open over haar droomrollen.

Binnen een enkele jaren zal actrice Yasmin Finney misschien wel te zien zijn in een James Bond-film. Althans, als het van haar afhangt. Finney raakte dit jaar bekend door haar rol in de populaire reeks Heartstopper en is in 2023 ook te zien in de nieuwe Dr. Who. Maar dat lijkt nog maar het begin. In een interview vertelt de transgender actrice namelijk dat ze in de toekomst ook graag de rol van Bondgirl zou spelen.

Yasmin Finney

Op acteervlak is Yasmin Finney nog niet zo lang bezig, maar toch heeft ze al een sterk fandom achter haar staan. De 18-jarige actrice was dit jaar voor het eerst te zien in een serie, maar was daarvoor al bezig aan haar carrière op TikTok. Daar deelde ze video’s waarin ze haar ervaringen als zwarte transgender tiener in Groot-Brittannië deelde. 

Toch duurde het tot na de release van Heartstopper, waarin Finney de rol van Elle Argent speelt, voordat de naam ook bij het grote publiek bekend werd. Maar nu lijkt er geen weg meer terug, want ondertussen zal de actrice ook in de nieuwe Dr. Who opduiken naast Sex Education-acteur en veertiende Doctor Ncuti Gatwa.

Bondgirl

Maar naast die komende projecten heeft Finney ook nog heel wat dromen. In een interview met Daily Star Sunday heeft ze het vooral over haar liefde voor James Bond en haar wens om ooit de allereerste transgender Bondgirl te spelen. “Ik hou van James Bond. Altijd als ik naar de films keek, wou ik die sexy, coole Bondgirl zijn”, vertelde ze. “Er is nog nooit eerder een transgender Bondgirl geweest, dus het zou een eer zijn.” Naast welke James Bond Finney dan misschien te zien zal zijn, valt nog af te wachten.

Meer
Lees meer...