James Bond: Producer geeft update over zoektocht naar nieuwe 007

Het zal nog even duren voor we weten wie Daniel Craig opvolgt als James Bond. Dat heeft producer Barbara Broccoli gezegd tijdens een bezoek aan een British Film Institute in Londen. EON Productions wil namelijk eerst uitzoeken welke richting ze uit willen gaan met volgende 007-films voor ze aan de casting beginnen.

Voor No Time To Die kroop Daniel Craig voor de vijfde, maar meteen ook allerlaatste keer in de huid van James Bond. Dat wil zeggen dat dat franchise na 20 jaar opnieuw op zoek moet naar een opvolger. In 2002 was Pierce Brosnan namelijk in Die Another Day voor het laatste te zien als 007.

Hoewel het nog tot 2004 duurde voor de Ier officieel zijn afscheid als James Bond bevestigde, was de zoektocht naar een opvolger toen al volop aan de gang. MGM en producers Michael G. Wilson en Barbara Broccoli zouden in die jaren naar schatting zo’n 200 acteurs in overweging hebben genomen als nieuwe James Bond. Uit die lange zoektocht kwam uiteindelijk, eind 2005, verrassend Daniel Craig als winnaar naar boven.

“Nog niemand in de running”

En ook nu lijken Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson hun tijd te nemen in de zoektocht naar een nieuwe James Bond. Tijdens een bezoek aan een British Film Institute in Londen liet Broccoli weten dat er nog met geen enkele acteur is gesproken.

“Voorlopig is er nog niemand in de running. We zijn aan het uitzoeken waar we heen moeten met de franchise, daarover praten we momenteel. Er is nog geen script en dat zal er pas komen als we hebben besloten hoe we de volgende film gaan benaderen. We moeten James Bond namelijk opnieuw heruitvinden en dat kost tijd”, zei ze via Deadline. De vele geruchten over mogelijke opvolgers van Daniel Craig kunnen we voorlopig dus beschouwen als pure speculatie

Meer
Lees meer...