Deze vier acteurs maken (volgens de bookmakers) het meeste kans op de rol van James Bond

Vorig jaar kwam No Time To Die uit, de vijfde en laatste James Bond-film met acteur Daniel Craig als 007. Op dit moment is de zoektocht naar een nieuwe Bond dus druk aan de gang en hoewel er al heel wat verschillende namen zijn genoemd, zijn er toch vier namen die nu alle andere kandidaten lijken te verslaan. Uit recente cijfers kunnen we afleiden dat de rol van 007 voor één van de vier nu wel heel dichtbij is, dat meldde de Britse site Express.

De jobomschrijving luidt ‘een Engelsman, Schot of Ier van rond de 40 jaar met een intense blik en de mogelijkheid om vrouwen en mannen te laten smelten’. Of dat echt het geval is weten we niet, maar de Britse krant Express deelde een korte lijst van de grootste kanshebbers bij de bookmakers en daaruit kunnen we afleiden dat die definitie wel ongeveer klopt.

Regé-Jean Page

Regé-Jean Page als de Duke of Hastings in ‘Bridgerton’ (Netflix)

Op de eerste plaats staat nog steeds Bridgertonacteur Regé-Jean Page. Page is nog maar 33 en is daarmee ook de jongste uit de lijst. Desondanks heeft hij zich op korte tijd al bewezen als publieksfavoriet en sterke acteur. En aangezien eerder al bevestigd is dat hij niet meer te zien zal zijn in het volgende seizoen van Bridgerton, lijkt zijn agenda open te liggen.

Als Regé-Jean Page de rol van James Bond te pakken zou krijgen, dan zou hij ook meteen geschiedenis schrijven als eerste niet-blanke 007. Hoewel de acteur op dit moment nog steeds bovenaan staat, lijken de cijfers toch alsmaar dichter bij elkaar te liggen. Velen vinden Page toch net te jong om al als 007 te zien te zijn.

Tom Hardy

Tom Hardy als Eddie Brock in ‘Venom’ (Sony Pictures)

Na Regé-Jean Page volgt Tom Hardy. De acteur is vooral bekend van zijn rollen in o.a. Peaky Blinders en Venom. Die laatste is ook meteen de film die veel bookmakers toch doet twijfelen. Venom is namelijk een franchise, waardoor de acteur al vast lijkt te zitten aan een groter contract bij een andere producent. Toch blijft Hardy nog even op de tweede plek staan.

Leeftijdsgewijs komt hij wel meer in de buurt van de definitie. Hardy is met zijn 44 lentes zelfs meer dan tien jaar ouder dan zijn voorganger op deze lijst. De acteur heeft zelf nog niet gereageerd op die mogelijkheid omdat je volgens hem “niet mag ingaan op speculaties in de filmwereld, omdat die dan zeker niet gaan gebeuren”.

Henry Cavill

Henry Cavill als Sherlock Holmes in ‘Enola Holmes’ (Netflix)

De top drie wordt afgesloten door acteur Henry Cavill (38). Cavill schitterde al twee seizoenen in de topreeks The Witcher en was ook te zien in de Netflixfilm Enola Holmes, waar binnenkort een vervolg op komt. De acteur heeft de looks en de leeftijd en is volgens velen het perfecte James Bond-plaatje. 

Toch staat hij bij de bookmakers pas op de derde plaats, maar wel heel dicht bij Tom Hardy’s tweede plek. Cavill reageerde wel al kort over de geruchten en liet weten dat “alles altijd op tafel ligt” maar dat het ook “afhangt van welke richting ze op willen gaan met de spion”.

Jamie Dornan

Jamie Dornan als Christian Grey in ‘Fifty Shades of Grey’ (Universal Pictures)

De Ierse acteur Jamie Dornan sluit de lijst af op de vierde plek, maar is volgens Express wel aan een serieuze opmars bezig. De Fifty Shades-acteur is net geen 40 en heeft zijn status als sekssymbool zonder twijfel al bewezen in vorige projecten. Op dit moment speelt de acteur mee in Belfast, een film van regisseur Kenneth Branagh. 

Volgens veel bookmakers is de combinatie van zijn flirty rol in Fifty Shades of Grey en de serieuze rol die hij speelt in Belfast de perfecte sollicitatie voor een rol als die van James Bond. Daarnaast heeft Dornan met zijn rol als Christian Grey ook al ervaring met franchises. De acteur zelf heeft nog niet gereageerd op die geruchten.

Meer
Lees meer...