Bondgirl Ana de Armas: “Een vrouwelijke James Bond is niet nodig”

Het gaat hard voor actrice Ana de Armas. Vorig jaar was ze nog te zien in de nieuwste James Bond-film No Time To Die en nu steelt ze de show in de Netflixfilm The Gray Man. Daarnaast zal ze binnenkort ook nog te zien zijn als Marilyn Monroe in de film Blonde. In een recent interview heeft de actrice zich uitgelaten over de geruchten rond een vrouwelijke James Bond.

Terwijl de bookmakers nog druk bezig zijn met het oplijsten van mogelijke James Bond-acteurs, willen veel mensen een vrouwelijke 007. Maar dat lijkt er niet meteen aan te komen. Ook actrice Ana de Armas vindt dat geen goed idee. In een recent interview met The Sun vertelt ze hoe vrouwenrollen op een andere manier moeten evolueren.

Andere manieren

Tom Hardy, Regé-Jean Page of Jamie Dornan? Dat zijn de drie acteurs die op dit moment nog steeds bovenaan staan bij de bookmakers. Al zijn er ook heel wat mensen die vinden dat het tijd is voor een James Bond op hoge hakken. Maar daar is niet iedereen het mee eens. Volgens actrice Ana de Armas, die de rol van Bondgirl speelde in No Time To Die, is het niet nodig om een mannelijk personage ineens vrouwelijk te maken.

“Een vrouwelijke James Bond is niet nodig”, klinkt het in het interview met The Sun. “Het karakter van een personage stelen om het dan van geslacht te veranderen, dat zou zelfs niet aantrekkelijk mogen zijn voor schrijvers.” Volgens De Armas kunnen vrouwenrollen op een andere manier interessant gemaakt worden. “Ik vind dat vrouwen in de films een nieuwe dimensie en meer erkenning moeten krijgen, dat is interessanter dan alles gewoon om te gooien.”

Meer
Lees meer...