‘Dungeons and Dragons’-film met Regé-Jean Page en Chris Pine krijgt eerste trailer

De langverwachte film Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves heeft eindelijk een eerste trailer. De film is gebaseerd op het gelijknamige fantasyspel en komt in maart 2023 uit in de bioscoop. In de trailer is alvast te zien hoe de personages het niet te nauw nemen met regels en ernst.

Wie het spel Dungeons and Dragons (D&D) kent, heeft waarschijnlijk niet veel uitleg nodig. D&D is de succesvolste role-playing game aller tijden en inspireerde onder andere al series als Stranger Things. Maar nu krijgt het spel dus ook zijn eigen film. In Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves zien we onder andere acteurs Chris Pine, Regé-Jean Page en Michelle Rodriguez.

Dungeons and Dragons

Voor veel mensen lijkt een spelletje Dungeons and Dragons op een onoplosbare wiskundesom. Maar toch is het spel een van de populairste games ter wereld. Alles draait om verbeelding, verhaallijnen en een soort rollenspel. De regels van het originele spel zijn ook volledig terug te vinden op de officiële website.

Het spel bestaat al sinds de jaren 70 en is ook op dit moment nog enorm populair bij de geeks en op conventies. Onder andere dankzij de reeks Stranger Things heeft de role-playing game de laatste jaren nog meer aandacht gekregen. Die serie baseert zijn slechteriken namelijk volledig op het spel. Zo zijn Vecna en de Demogorgons ook personages in D&D.

Honor Among Thieves

Een film over het populaire spel zat er dus al een tijdje aan te komen. Al leek niet iedereen er veel vertrouwen in te hebben, want in het verleden werd er al eens een poging gedaan om de game om te zetten naar het witte doek. Die film uit 2000 flopte, waarna het dus 23 jaar zal duren voordat er een volgende verfilming komt.

In Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves ontsnappen enkele veroordeelde dieven uit de gevangenis. Daarbij gaat het om een ex-Harper, een barbarian, een tovenaar en een druïde. Zij gaan samen op avontuur en proberen de man die hen bedrogen heeft te straffen. Alleen blijkt die vijand ondertussen bevriend met de oppermachtige Red Wizard, wat de wraakactie bemoeilijkt.

Naast Chris Pine (Star Trek, Wonder Woman), Regé-Jean Page (Bridgerton) en Michelle Rodriguez (Fast and Furious) maken ook Hugh Grant (Notting Hill), Sophia Lilis (I Am Not Okay With This) en Justice Smith (All The Bright Places) deel uit van de cast. De film werd geschreven en geregisseerd door Jonathan Goldstein en John Francis Daley. Die laatste kan je kennen van zijn rol als Sweets in Bones.

Bekijk de trailer van Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves hier:

Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves komt op 1 maart 2023 in de zalen.

Meer
Lees meer...