Left Right
scrollTop top

Netflix ontvangt klachten door gebrek aan ‘trigger warnings’ bij film ‘All the Bright Places’


Netflix ontvangt klachten- gebrek aan 'trigger warnings' bij film 'All the Bright Places'
© Netflix

Vorige week kwam de nieuwe Netflix-film All the Bright Places uit. Een aantal kijkers van de film hebben nu aangegeven dat Netflix de film van een trigger warning moet voorzien. De film zou voor sommige kijkers te heftig kunnen zijn.

Netflix staat met series als 13 Reasons Why en films als To All The Boys I’ve Loved Before al een tijdje aan de top wat tienerdrama’s betreft. Vorige week voegde de streamingdienst daar nog een film aan toe. All the Bright Places gaat over twee jongeren die kampen met een aantal persoonlijke problemen, en daardoor makkelijk met elkaar bonden. Volgens verschillende kijkers een verbloeming van waar het echt over gaat.

Mentale gezondheid

De reacties kwamen er vooral doordat Netflix in de trailer liet uitschijnen dat het over een romantische film ging. Iets waar de streamingdienst de laatste jaren al vaker mee scoorde. De film wordt op Netflix als volgt beschreven. “Twee tieners met persoonlijke problemen vormen een krachtige band als ze aan een bevrijdende reis beginnen die de wonderen van Indiana weerspiegelt.”

Dat klopt niet volgens verschillende kijkers. Volgens hen moeten er naast de tags ‘dark’ en ‘emotional’ ook een aantal waarschuwingen aan de film worden toegevoegd, omdat het voor sommigen als schokkend kan worden ervaren. Over het algemeen wordt All the Bright Places redelijk goed onthaald, maar toch voelen kijkers zich verplicht om anderen te waarschuwen. Netflix zelf heeft nog niet gereageerd.

Het is niet de eerste keer dat Netflix kritiek krijgt. Toen in 2017 de serie 13 Reasons Why uitkwam, waren er ook heel wat gelijkaardige reacties. De reeks bevatte een ‘zelfmoordscène’ die heel wat mensen triggerde. Uiteindelijk heeft Netflix de scène gecensureerd en geknipt, maar niet voordat ongeveer 6 miljoen mensen die al hadden gezien.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539