Rollenspel ‘Dungeons & Dragons’ krijgt live-action film met waarschijnlijk Chris Pine in de hoofdrol

Het bekende rollenspel Dungeons & Dragons krijgt een live-action film. Chris Pine zou nu in gesprek zijn voor de hoofdrol. Dat weet de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline. De reeks wordt gemaakt door Paramount in samenwerking met Hasbro/eOne, het bedrijf achter het rollenspel.

Dungeons & Dragons staat al tientallen jaren garant voor uren (of zelfs dagen) spelplezier en dat plezier komt nu ook naar het grote scherm. Paramount werkt namelijk aan een film gebaseerd op het rollenspel. In die film zou Chris Pine de hoofdrol spelen.

Dungeons & Dragons

De film, gebaseerd op Dungeons & Dragons, wordt geregisseerd door Jonathan Goldstein en John Francis Daley. Zij werkten eerder al samen aan Horrible Bosses en Spider-Man: Homecoming. De twee nemen naast de regie van de film ook het script voor hun rekening. Dat script is gebaseerd op een eerste versie van Michael Gilio.

Over de inhoud van de film is voorlopig nog niets geweten. Met Dungeons & Dragons als basis kan het natuurlijk nog alle richtingen uit. Maar er is al een eerste grote naam in gesprek voor de hoofdrol in de film.

Chris Pine

De Amerikaanse acteur Chris Pine, bekend van zijn rollen in onder andere Star Trek en Wonder Woman, wordt getipt als hoofdrolspeler in de reeks. Voor zijn rol als Rex Hanson in Horrible Bosses 2 werkte hij al samen met de twee regisseurs van de film en als Kirk in de verschillende Star Trek-rebootfilms werkte hij samen met Paramount. Hij lijkt dan ook een logische keuze voor de makers van de film.

Het nieuws is voorlopig nog niet bevestigd door Chris Pine of de makers van de film. Daarnaast is het ook nog niet duidelijk wanneer de film in de zalen komt.

Meer
Lees meer...