James Bond krijgt grafsteen op plaats van overlijden in ‘No Time To Die’ en jij kan die bezoeken

Een nieuwe tour nodigt James Bond-fans uit om hun respect te betuigen aan de 007-agent, vertolkt door Daniel Craig. Hem zagen we jammer genoeg sterven in zijn laatste film No Time To Die. De plek waar hij zijn einde tegemoetkwam is nu gemarkeerd met een speciale grafsteen. Die bevindt zich op de Faeröer eilanden, de locatie waar het zeer emotionele einde van Craigs Bond werd gefilmd.

Alle James Bond-fans kunnen vanaf nu een tour boeken om hun respect te betuigen aan de welgekende MI6-agent, gespeeld door acteur Daniel Craig. Dat schrijft ScreenRant. De plaats waar we hem zien sterven in No Time To Die is nu gemarkeerd met een speciale grafsteen in zijn eer. Die bevindt zich op de Faeröer eilanden. Dat is een eilandengroep die gelegen is in de noordelijke Atlantische Oceaan tussen Schotland, Noorwegen en IJsland.

Daniel Craig als James Bond

No Time To Die was de 25ste keer dat James Bond op het witte doek te zien was. Het markeerde Craigs vijfde en laatste keer in de rol van de geliefde Britse geheime agent. Craig nam de felbegeerde rol over van Pierce Brosnan in 2006 met de release van Casino Royale. Daarna volgden Quantum of Solace, Skyfall en Spectre. Voordat hij in No Time To Die een noodlottig einde beleefde in de laatste momenten van de film.

De dood van Craigs Bond betekende de eerste on-screen dood van 007, waarbij hij zichzelf opofferde. Bond deed dit nadat onthuld werd dat Lyutsifer Safin (Rami Malek) hem had geïnfecteerd met nanobots. Die zouden namelijk bij de kleinste aanraking zowel zijn oude liefde Madeleine (Léa Seydoux) als hun kind Mathilde doden. Door deze hartverscheurende onthulling stond Bond voor een onmogelijke keuze. Uiteindelijk besloot hij om op het eiland achter te blijven terwijl die verwoest werd door raketten. Craig onthulde dat het einde van zijn James Bond voor hem ongelooflijk bevredigend was. Het betekende een afronding van zijn tijd als het iconische personage, dat hij al meer dan een anderhalf decennium speelde.

Speciale tour

Fans zullen nu de mogelijkheid krijgen om naar die plaats af te reizen en een grafsteen te bezoeken die ter ere van hem is geplaatst. Wie zijn respect wil betuigen, kan hier een tour boeken. Die biedt bezoekers een zeven uur durende excursie aan die plaatsvindt op het eiland Kalsoy. De tour gaat langs verschillende filmlocaties van No Time To Die, alsook het basiskamp van de filmploeg. Daarbij zullen fans ook spannende weetjes te weten komen van achter de schermen en over de productie van de film. Daarnaast zal je dus ook de ultieme kans krijgen om op dé plek te staan waar Bond zijn tragische lot tegemoet ging.

Dit is een perfecte, zij het ietwat unieke, manier om Craigs tijd als Bond te herdenken. Het zal ook waarschijnlijk veel bezoekers trekken die geïnteresseerd zijn in een bezoek aan de laatste rustplaats van het personage. Wat de toekomst nog zal brengen voor James Bond na No Time To Die, is nog wel even afwachten. Daarbij willen we eigenlijk vooral weten welke acteur Daniel Craig zal opvolgen in de iconische rol.

Bekijk hieronder een promofilmpje van de tour:

Meer
Lees meer...