‘Blonde’, de bikkelharde Netflixfilm over Marilyn Monroe, krijgt eerste teaser trailer

Netflix heeft voor het eerst beelden gelost van Ana de Armas in de rol van de iconische Marilyn Monroe voor de langverwachte film Blonde. Die semifictieve biopic zal zich vooral focussen op de trieste kant van het leven van een van de grootste beroemdheden ooit. Die donkere toon is al duidelijk te merken in de teaser trailer.

Het scenario van Blonde is gebaseerd op het gelijknamige boek van Joyce Carol Oates uit 2000. Het combineert feiten en fictie om het droevige levensverhaal te vertellen van het beroemde model, actrice en zangeres. We volgen zo hoe Norma Jeane Baker, de misbruikte dochter van een alleenstaande moeder, uitgroeide tot Marilyn Monroe, de meest begeerde celebrity ter wereld.

Andrew Dominik

Blonde toont volgens scenarist en regisseur Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford, Killing Them Softly) vooral hoe de kloof tussen hoe Monroe privé en publiek was steeds groter werd in de loop van haar leven.

“De film is een tragedie. Het is een beetje zoals een ongewenst kind dat de meest gewilde vrouw ter wereld wordt. Daardoor krijgt ze te maken met allerhande verlangens, iets wat heel verwarrend is. Het is een soort nachtmerrie, het gaat over in een auto zitten zonder remmen. Het gaat alleen maar sneller en sneller en sneller”, zei enkele maanden geleden nog over Blonde op de website Collider.

Ana de Armas

De eerste teaser trailer van Blonde toont een haast onherkenbare Ana de Armas (Knives Out, No Time to Die) als Marilyn Monroe. We horen op de achtergrond een duistere cover van haar wereldhit Diamonds Are a Girl’s Best Friend terwijl een flikkerende paparazzibeelden te zien zijn. De video eindigde met een huilende Marilyn Monroe die uit het niets haar bekende glimlach tevoorschijn tovert voor ze zich aan te publiek gaat vertonen.

Bekijk hier de teaser trailer van Blonde:

Op Blonde is het nog wachten tot 23 september 2023. Zoek je in tussentijd iets om te bekijken? Bekijk dan onze lijst met 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...