“Kim Kardashian bracht onherstelbare schade toe aan jurk Marilyn Monroe”

Kim Kardashian was dit jaar een van de opvallendste verschijningen op het Met Gala. Ze droeg daar namelijk een jurk die ooit nog gedragen werd door de iconische Marilyn Monroe. Kim droeg de jurk enkel op de rode loper en ruilde hem daarna in voor een replica. Maar die paar meters op de rode loper lijken nu toch ernstige schade toegebracht te hebben aan de jurk.

Er zijn weinig jurken waarover zoveel geschreven is als over de jurk van Marilyn Monroe die Kim Kardashian droeg op het Met Gala. Kim moest zeven kilogram afvallen om in de jurk te passen en zelfs dan ging de rits niet dicht. Ze verscheen dan ook op de rode loper met een vestje om de open rits te verstoppen. Maar door te proberen om de jurk dicht te ritsen, lijkt deze nu toch beschadigd te zijn.

Voor en na

Twitteraar Sarah McGonagall deelde twee foto’s van de jurk zoals die te bezichtigen is. De ene foto werd gemaakt voor het Met Gala, de tweede erna. Beiden zijn naast elkaar geplaatst op sociale media. Deze foto’s werden eerst gedeeld op Instagram, Marilyn-fan @1morrissette deelde de foto’s met @marilynmonroecollection. Op de foto’s is duidelijk te zien hoe de jurk niet meer in dezelfde staat is als voorheen. Zo zijn er heel wat steentjes afgevallen en is de stof rond de rits beschadigd. McGonagall gaat verder en legt uit dat het museum eerder al eens 350.000 dollar (337.000 euro) moest betalen om de rode schoentjes die Judy Garland droeg in de film The Wizard of Oz te restaureren. Het ging toen enkel om schade door zuurstof en licht doorheen de jaren.

De schade aan de jurk van Marilyn Monroe gaat volgens haar veel verder. “Het gaat om een enorme hoeveelheid schade die onmogelijk ongedaan gemaakt kan worden en enkel zal verergeren over de tijd. De hele jurk gaat uiteindelijk uit elkaar vallen en dat gaat sneller gebeuren dan wanneer Kim de jurk niet had gedragen.” Eerder haalde de ontwerper van de jurk ook al uit naar Kim Kardashian. “Het is een enorme fout. Niemand anders dan de enige echte godin Marilyn had die jurk mogen dragen”, vertelde hij.

Meer
Lees meer...