Ontwerper Marilyn Monroe-jurk woest op Kim Kardashian

Bob Mackie (82) vindt het een schande dat Kim Kardashian de jurk van Marilyn Monroe droeg tijdens het Met Gala in New York. Mackie is de ontwerper van de iconische jurk die Marilyn Monroe in 1962 droeg toen ze Happy Birthday zong voor president John F. Kennedy. Volgens Mackie “had dit nooit mogen gebeuren”, meldt Entertainment Weekly.

Door Annelore Byl

Toen Kim Kardashian begin deze maand op de rode loper van het Met Gala verscheen in de originele Jean Louis-jurk van Marilyn Monroe uit 1962, lokte ze nogal gemixte reacties uit. Maar het was vooral de ontwerper van de jurk die niet te spreken was over Kim haar kledingkeuze. 

“Enkel voor godin Marilyn Monroe”

Ontwerper Bob Mackie spreekt van een grote schande. “Het is een enorme fout. Niemand anders dan de enige echte godin Marilyn had die jurk mogen dragen. Ik begrijp dan ook niet dat er uiteindelijk door een aantal mensen toestemming is gegeven om dit stuk opnieuw gedragen te laten worden”, meldde Mackie aan Entertainment Weekly.

Mackie deelt zo ook de bezorgdheid van kostuumhistorici dat het dragen van de jurk ongetwijfeld schadelijk was voor het behoud ervan. Het iconische kledingstuk wordt door Monroe-kenners als een nationale schat beschouwd die nooit uitgeleend had mogen worden. 

Zeven kilo afvallen en replica

Maar voor Kim Kardashian verliep het dragen van de jurk ook allesbehalve makkelijk. Zo moest ze in drie weken ruim zeven kilo afvallen om in de Marilyn Monroe-jurk te passen. Uiteindelijk bleken haar billen nog steeds te groot en moest Kim deze noodgedwongen bedekken met een faux-fur manteltje, zodat niet te zien was dat de jurk met touwtjes bij elkaar gehouden werd.

Bovendien droeg Kim de jurk alleen voor de rode loper van het Met Gala. Eenmaal binnen met haar vriend Pete Davidson trok ze backstage een replica van de Monroe-jurk aan. “Ik ben extreem respectvol met de jurk en wat deze betekent voor de Amerikaanse geschiedenis”, zei de realityster nog tegen Vogue voorafgaand aan het Met Gala. 

Meer
Lees meer...