Met Gala: Dit waren de opvallendste looks

Vannacht vond in de Verenigde Staten het Met Gala plaats. Daar nodigt Anna Wintour jaarlijks de grootste sterren uit die zich vervolgens in hun meest opvallende designeroutfits hullen voor het evenement. Dit jaar was het thema ‘In America: A Lexicon Of Fashion’ waarbij Amerikaanse mode centraal stond.

Het Met Gala is jaarlijks dé place to be voor celebrity’s om zich van hun meest fashionable kant te laten zien. De gelukkigen die dit jaar een uitnodiging kregen van Anna Wintour verschenen vannacht op het evenement en dit waren de meest opvallende looks.

Lil Nas X

Lil Nas X Met Gala 2021
Lil Nas X – Bron: John Angelillo/UPI/Shutterstock (via Isopix)
Lil Nas X Met Gala 2021
Lil Nas X – Bron: Charles Guerin/ABACAPRESS.COM (via Isopix)
Lil Nas X Met Gala 2021
Lil Nas X – Bron: John Angelillo/UPI/Shutterstock (via Isopix)

Laten we met de deur in huis vallen met waarschijnlijk de meest opvallende verschijning van de avond. Veel mensen hadden hoge verwachtingen voor het eerste Met Gala van Lil Nas X, die doorgaans al veel experimenteert met z’n outfits en hij stelde niet teleur. De 22-jarige rapper verscheen in een gouden gewaad, waaronder hij een gouden superheldenharnas droeg en daaronder nog een bejazzled bodysuit. Drie voor de prijs van één.

Billie Eilish

Billie Eilish Met Gala 2021
Billie Eilish – Bron: John Angelillo/UPI/Shutterstock (via Isopix)

Billie Eilish ging enkele maanden geleden voor een nieuwe look. Ze ruilde haar iconische fluogroen-zwarte coupe in voor een blond kapsel en besloot ook om niet langer haar lichaam te verbergen. Dat deed ze ook niet op het Met Gala. De zangeres verscheen in een prachtige bombastische jurk en deed alle hoofden draaien. Zo zorgde ze voor een van de wow-momenten van de avond.

Iman

Iman Met Gala 2021
Iman – Bron: Charles Guerin/ABACAPRESS.COM (via Isopix)

Een tweede wow-moment kwam er met het topmodel Iman. Haar look viel vooral op door het gigantische hoofddeksel met goud en veren. Wij hopen alvast dat de deuren van het Met Gala breed genoeg waren voor haar.

Rihanna en A$AP Rocky

Rihanna en A$AP Rocky Met Gala 2021
Rihanna en A$AP Rocky – Bron: Charles Guerin/ABACAPRESS.COM

Rihanna en A$AP Rocky hadden geen vertrouwen in de verwarming van het Met Gala, dus kwamen ze in hun donsdekens naar de show. A$AP Rocky deed daarbij nog een reveal, maar onder zijn deken zat gewoon een simpel zwart pak.

Dan Levy

Dan Levy Met Gala
Dan Levy – Bron: Matt Baron/Shutterstock (via Isopix)

Een andere opvallende verschijning was acteur Dan Levy, die je kan kennen uit Schitt’s Creek. Hij droeg een kleurrijke set van modehuis Loewe.

Kim Kardashian

Kim Kardashian Met Gala
Kim Kardashian – Bron: Anthony Behar/Sipa USA (via Isopix)

Kim Kardashian ging voor een incognito look, al ben je met haar lichaam natuurlijk nooit helemaal incognito.

Kendall Jenner

Kendal Jenner MET Gala 2021
Ndz/Starmaxinc.Com / Action Press (via Isopix)

Dit jaar waren er maar twee Kardashian-Jenner-zussen aanwezig op het Met Gala. Kourtney, Khloé en de zwangere Kylie lieten het Met Gala een jaartje naast zich liggen. Kendall was wel van de partij. Zij ging voor een doorzichtige jurk afgewerkt met diamantjes.

Serena Williams

Serena Williams Met Gala 2021
Serena Williams – Bron: Matt Baron/Shutterstock (via Isopix)

Tennisspeelster Serena Williams viel op met haar enorme bontgekleurde bontjas met daaronder een bodysuit afgewerkt met kant.

Naomi Osaka

Naomi Osaka Met Gala 2021
Naomi Osaka – Bron: John Angelillo/UPI/Shutterstock (via Isopix)

De tweede aanwezige tennisspeelster was Naomi Osaka. Zij kreeg op de Olympische Spelen in Tokio nog de eer om in haar thuisland de vlam aan te steken en ook nu verwijst ze naar haar Japanse roots met deze outfit ontworpen door Louis Vuitton.

CL

CL Met Gala 2021
CL – Bron: Anthony Behar/Sipa USA (via Isopix)

Ook de Zuid-Amerikaanse rapster CL bracht een eerbetoon aan haar thuisland. Zij droeg een outfit in jeans (een verwijzing naar het Amerikaanse) die geknoopt was zoals een traditionele Koreaanse hanbok.

Shawn Mendes en Camilla Cabello

Camilla Cabello en Shawn Mendes Met Gala 2021
Camilla Cabello en Shawn Mendes – Bron: John Angelillo/UPI/Shutterstock (via Isopix)

Het koppel Shawn Mendes en Camilla Cabello werd gekleed door ontwerper Michael Kors. Camilla viel op in haar fel paarse outfit, Shawn vooral door zijn gebrek aan kleren.

Lorde

Lorde Met Gala 2021
Lorde – Bron: Matt Baron/Shutterstock (via Isopix)

Even veel functioneel naakt kregen we van Lorde. Zij schitterde in een koninklijk ogende look met bijhorende kroon ontworpen door het Amerikaanse label Bode.

Alexandria Ocasio-Cortez

Alexandria Ocasio-Cortez met gala 2021
Alexandria Ocasio-Cortez – Bron: Stephen Lovekin/Shutterstock (via Isopix)

Democratisch politica en lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden Alexandria Ocasio-Cortez pakte uit met een jurk met een statement. De witte jurk is vrij eenvoudig, maar de achterkant vertelt haar standpunt. In grote rode letters staat er namelijk te lezen: “Tax the rich” of “Laat de rijken belastingen betalen”.

Nikkie de Jager (NikkieTutorials)

Nikkie de Jager Met Gala 2021
Nikkie de Jager – Bron: Evan Agostini/Invision/AP (via Isopix)

Ook de Nederlandse Nikkie de Jager maakte een statement. Zij liet zich voor haar outfit inspireren door Marsha P. Johnson, een van de spilfiguren van de Stonewall Riots in 1969. Daarbij werd de homobar Stonewall Inn hardhandig ontruimd door de politie. Maar de LGBTQ+-gemeenschap liet het daar niet bij en vocht terug. In de nasleep van de Stonewall-rellen werd Marsha P. Johnson een van de toonaangevende figuren in de strijd om LGBTQ+-rechten in de Verenigde Staten. Johnson wordt ook gezien als een van de eerste publieke transgenders ter wereld.

Timothée Chalamet

Timothée Chalamet Met Gala 2021
Timothée Chalamet – Bron: Matt Baron/Shutterstock (via Isopix)

Een van de opvallendere mannen (in een zee van zwarte tuxedo’s) was Timothée Chalamet. Hij verscheen in een witte blazer met daaronder een witte joggingbroek en een paar simpele All Stars.

Troye Sivan

Troye Sivan Met Gala 2021
Troye Sivan – Bron: Matt Baron/Shutterstock (via Isopix)

Een andere opvallende man was de Australische zanger Troye Sivan. Hij droeg een zwarte jurk met daaronder torenhoge hakken.

Frank Ocean

Frank Ocean Met Gala 2021
Frank Ocean – Bron: Matt Baron/Shutterstock (via Isopix)

Zanger Frank Ocean kwam niet alleen. Hij bracht als date zijn alien baby mee naar het Met Gala waardoor hij toch een plekje veroverd tussen de meest opvallende verschijningen van de avond.

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez Met Gala 2021
Jennifer Lopez – Bron: Anthony Behar/Sipa USA (via Isopix)

Jennifer Lopez had het thema van dit jaar – in tegenstelling tot vele anderen – wel begrepen. Zij verscheen in een cowboylook, inclusief opvallende hoed.

Grimes

Grimes MET Gala 2021
Stephen Lovekin/Shutterstock (via Isopix)

Zangeres en mevrouw Elon Musk Grimes verscheen op de rode (nu ja, beige) loper in een futuristische look afgewerkt met een metalen mondmasker en een gigantisch zwaard.

Natalia Bryant

Natalia Bryant Met Gala 2021
Natalia Bryant – Bron: Anthony Behar / Sipa USA (via Isopix)

Natalia Bryant, de dochter van Kobe Bryant, verscheen in een jurk die iets weghad van een grote met confetti gevulde ballon op kinderfeestjes. Als iemand de link met Amerikaanse fashion vindt, mag die ons dat zeker laten weten.

Kim Petras

Kim Petras Met Gala 2021
Kim Petras – Bron: Evan Agostini/Invision/AP (via Isopix)

Maar de meest bizarre outfit van het jaar kwam van de Duitse zangeres Kim Petras. Zij had een paardenhoofd aan haar jurk hangen.

Meer
Lees meer...