NikkieTutorials komt met eigen skincare-merk Nimya

Nikkie de Jager, die online beter bekend is als NikkieTutorials, komt met haar eigen merk Nimya by NikkieTutorials. Met dat merk zal de YouTubester/presentatrice verschillende soorten skincare verkopen. In een video legt ze alvast uit waar haar merk voor staat en wat je ervan kan verwachten.

De Nederlandse YouTubester NikkieTutorials heeft er een bijzonder druk jaar op zitten. Zo was ze enkele maanden geleden een van de presentatoren van het Eurovisiesongfestival, waarvoor ze alle deelnemers interviewde voor haar webserie LookLab. Maar ondertussen was ze achter de schermen ook bezig met het ontwikkelen van haar eigen skincare-merk.

Nimya by NikkieTutorials

Nimya is heel persoonlijk voor Nikkie, zo vertelt ze dat het merk staat voor zelfexpressie. Met haar producten hoopt Nikkie dat mensen zichzelf kunnen tonen als zichzelf aan de wereld zoals ze echt zijn. “We leven in een wereld vol labels, ik heb het hier al over gehad. Maar met Nimya kan je je eigen label creëren. Nimya is hier om je eigen veilige wereld te creëren, je veilige bubbel. We helpen om het ene label dat telt te versterken dat het belangrijkste is in de wereld – je kan het al raden – : jijzelf.”

In de video legt Nikkie uit dat ze al meer dan drie jaar werkt aan de skincare-lijn. Omdat ze ondertussen al 14 jaar bezig is met cosmetica op haar YouTube-profiel weet ze perfect wat ze zelf wil in producten. Ze merkte dat ze nog enkele producten miste in haar skincare-routine en die besloot ze zelf te ontwikkelen. Daarom gaat het niet om een lijn met alle skincare-producten, maar enkele die Nikkie tot in de puntjes uitwerkte en perfectioneerde.

Verder legt Nikkie ook uit dat er geen grote investeerders te pas kwamen bij het ontwikkelen van Nimya. Het gaat dus om haar eigen investering, die klappen kreeg toen Nikkie vorig jaar het slachtoffer werd van een gewapende overval.

Producten

De lijn bestaat uit vijf producten, die allemaal de signature kleuren blauw en oranje hebben. In de binnenkant van de verpakkingen staan telkens ook extra informatie en tips over het product. Alle producten hebben dezelfde “Nimya-geur”, die Nikkie omschrijft als “mysterieus en sexy en zo mezelf”.

Cooling Eye Stick – 22 dollar

Het eerste product is de Cooling Eye Stick. Deze zorgt ervoor dat je ogen minder gezwollen zijn. De stick geeft meteen een koelend effect waardoor je ook op slag wakkerder bent. Perfect dus voor mensen die ’s ochtends wat tijd nodig hebben om echt wakker te worden.

Verder werkt de Cooling Eye Stick ook hydraterend en is het dus ook goed om rimpels tegen te gaan. Voor the full effect bewaar je deze best in de ijskast zodat hij extra verkoelend is.

Where It All Starts Cream – 30 dollar

Vervolgens maken we kennis met de “baby” van Nikkie: de Where It All Starts Cream. Wie NikkieTutorials al langer volgt, weet dat haar slagzin “Not to prime is a crime” luidt, dus kon een primer niet ontbreken in haar collectie. De naam Not To Prime Is A Crime was al ingenomen dus werd het de Where It All Starts Cream.

Het gaat om een primer en een moisturizer in één, die een marshmallow textuur heeft. Daardoor vormt hij een goede basis om make-up aan te brengen omdat deze zich vasthecht aan de primer.

License To Glow Serum – 37 dollars

Het volgende product is een serum. Het serum heeft een opvallende lichtblauwe kleur (die je niet in een Smurf verandert voor alle duidelijkheid). In het serum zit ananasextract dat zou helpen om de huid te exfoliëren en te hydrateren, daarnaast bevat het ook pompelmoesextract en marula-olie die zou helpen tegen roodheid. Iets waar Nikkie zelf vaak mee te kampen heeft.

Nikkie legt ook uit dat je het serum kan gebruiken om een matte foundation een shiny afwerking te geven door er enkele druppels van het serum aan toe te voegen.

Set It And Forget It Setting Spray – 25 dollar

Een andere classic in de wereld van NikkieTutorials is uiteraard settingspray. Deze keer kon ze haar slagzin wel gebruiken als naam dus kreeg de setting spray de naam Set It And Forget It Setting Spray.

Nikkie, die zelf tonnen make-up gebruikt, belooft alvast dat de spray ervoor zorgt dat je make-up de hele dag blijft zitten. Normaal ging het over twee setting sprays: eentje met een matte en eentje met een shiny finish. De shiny versie was nog niet geperfectioneerd. Er wordt nog aan gewerkt dus mogelijk komt deze later wel nog uit.

Blow Before You Go Fan – 15 dollar

Tot slot zit er een kleine handventilator in de collectie om je setting spray sneller te drogen. Deze ventilator krijg je gratis wanneer je alle andere producten koopt. Deze bundel kost je 114 dollar.

De producten van Nimya by NikkieTutorials zijn vanaf 23 september te koop op de website en in de webshop van Nikkie’s mama.

Bekijk hier de aankondigingsvideo van Nimya by NikkieTutorials:

Meer
Lees meer...