Nikkie Tutorials openhartig: “Ik ben transgender”

De Nederlandse beautygoeroe Nikkie De Jager heeft in een video haar grootste geheim uit de doeken gedaan. De Nederlandse, die beter bekend is onder de naam Nikkie Tutorials, is wereldberoemd voor haar video’s, maar droeg al heel haar leven een groot geheim met zich mee. Ze werd namelijk geboren in het verkeerde lichaam.

Nikkie De Jager is één van de bekendste Nederlanders ter wereld. Althans voor wie vaak naar YouTubevideo’s kijkt. Onder de naam Nikkie Tutorials post ze, jawel, make-up tutorials. Ze maakte al video’s met grote namen als Lady Gaga en Kim Kardashian en was ook te zien in de Nederlandse versie van De Mol.

“Ik ben Nikkie”

Nikkie Tutorials Kim Kardashian
Nikkie Tutorials met Kim Kardashian (bron: YouTube)

In een lange, openhartige video doet Nikkie haar verhaal. De video is getiteld “I’m coming out” en vormt dus haar coming out-video. In de video komt ze uit de kast als transgender, maar zo wil ze dat niet noemen. “Ik werd geboren in het verkeerde lichaam, wat betekent dat ik transgender ben. Ik wilde deze kant van mezelf al zo lang met jullie delen, maar ik kon het juiste moment niet vinden. Maar vandaag is de dag gekomen. Ik ben Nikkie Tutorials en ik ben Nikkie. Ik ben mijzelf en we hebben geen labels nodig.”

Het heeft haar dus veel tijd gekost, maar eindelijk voelt ze zich klaar om haar verhaal met de wereld te delen.”Ik deel dit nu met jullie omdat ik me nu vrij genoeg voel om jullie mijn reis te laten meebeleven”, zo vertelt ze aan haar 12,5 miljoen subscribers op YouTube.

“Jij bent jij”

Ze wil met haar eigen verhaal ook anderen motiveren en aansporen om zichzelf te zijn. “Niet ‘the power of make-up‘, maar ’the power of me’. ‘The power of you’, net zoals ik kan jij ook je eigen verhaal schrijven. Leef je eigen leven. Leef het zonder rem, jij kan jezelf zijn. Jij hebt de controle over hoe je je leven wil leiden. Jongens, het is 2020 en als er ooit een tijd was, dan is het nu.”

Daarbij kijkt ze vooral naar mensen die in dezelfde situatie zitten als haarzelf. “Ik wil met mijn boodschap kleine ‘Nikkies’ over de hele wereld inspireren, die zich onzeker, out-of-place, of misbegrepen voelen. Ik hoop dat ik door vrij mijn verhaal te delen anderen kan inspireren om echt hun leven te leven op de manier dat ze het willen. Want je verdient het!”

Bekijk hier de video van Nikkie Tutorials:

Meer
Lees meer...