‘The Crown’ seizoen 6 brengt eerbetoon aan Queen Elizabeth, actrices uit vorige seizoenen keren terug

Het zesde en laatste seizoen van The Crown zal in de herfst van dit jaar verschijnen. Dat is ongeveer in dezelfde periode als het vijfde seizoen vorig jaar. In dat laatste seizoen zal Netflix een eerbetoon brengen aan Queen Elizabeth door alle vorige actrices die haar speelden ook te laten terugkeren. Het is nog niet bekend hoe dat precies zal gebeuren.

Het einde van de successerie The Crown komt eraan. Dat het zesde seizoen het laatste zou zijn, dat was al even bekend. In dat seizoen zien we de universiteitsjaren van prins William en Harry én zien we ook de laatste dagen van prinses Diana. Iets wat in het Verenigd Koninkrijk alvast voor heel wat ophef zorgt.

Maar daarnaast zal het laatste seizoen ook dienen als extra eerbetoon aan de overleden Queen Elizabeth. Daarvoor heeft Netflix actrices Claire Foy en Olivia Colman opnieuw toegevoegd aan de cast. Die twee actrices speelden elk al twee seizoenen de rol van de Queen.

The Crown

De Netflixserie The Crown volgt het volledige verhaal van Queen Elizabeth. Dat zorgt er ook meteen voor dat de verschillende seizoenen zich soms niet meteen na elkaar afspelen. Zo begon het allereerste seizoen in 1947 en startte het vijfde in de jaren 90. Het nieuwe seizoen zal daarop verdergaan en zal naast de dood van Diana ook de jeugd van prins William en Harry in beeld brengen.

Een officiële releasedatum voor het laatste seizoen is er niet. Maar toch maakte Netflix nu bekend dat het in de loop van de herfst op de streamingdienst zal verschijnen. Daarna kan Netflix zich zonder twijfel opnieuw opmaken voor bakken kritiek.

Terugkeer actrices

Toch kiest Netflix er, naast het volledige verhaal van Diana, ook voor om in het laatste seizoen een extra eerbetoon aan Queen Elizabeth te brengen. Dat zal de reeks doen in de vorm van een terugkeer van actrices Claire Foy en Olivia Colman. Foy speelde de rol van Elizabeth in de eerste twee seizoenen, Colman in het derde en vierde seizoen.

Daarnaast zal natuurlijk ook actrice Imelda Staunton terugkeren als Queen Elizabeth én krijgen we ook een nog jongere koningin te zien in de vorm van actrice Viola Prettejohn. Hoe alle vorige actrices in beeld gebracht zullen worden, valt af te wachten.

The Crown seizoen 6 verschijnt in de herfst van 2023 op Netflix. Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...