Helena Bonham Carter: “‘The Crown’ zou moeten stoppen”

Helena Bonham Carter speelde in het derde en vierde seizoen van The Crown de rol van Princess Margaret, de jongere zus van Queen Elizabeth II. Maar nu is ze van mening dat de Netflixreeks er beter mee zou stoppen. “Vroeger was het een historisch drama, maar nu breekt het binnen in de tegenwoordige tijd.”

De Netflixreeks The Crown over het Britse koningshuis krijgt nog één laatste seizoen. Dat seizoen, het zesde, zou dit jaar nog verschijnen. Maar als het van Helena Bonham Carter afhangt, zouden de makers beter stoppen.

“Beter stoppen”

In een interview met The Guardian sprak Helena Bonham Carter over het Britse koningshuis. Daarbij wilde ze geen commentaar geven op de onthullende biografie van prins Harry. “Ik wil daar niet aan bijdragen. Het is ingewikkeld en alles wordt uit de context getrokken. Ik denk dat er al genoeg aandacht aan gegeven is.”

Daarnaast was ze ook opvallend kritisch over het opkomende laatste seizoen van The Crown. “Ik moet voorzichtig zijn met wat ik zeg, maar ik denk dat ze niet verder zouden moeten doen met de reeks. Ik weet dat ik er zelf in meedeed en ik hield van mijn afleveringen. Maar nu is het helemaal anders. Toen The Crown begon, was het een historisch drama maar nu breekt het binnen in de tegenwoordige tijd. Maar het is natuurlijk de beslissing van de makers.”

Het vijfde seizoen van The Crown verscheen in november 2022 op Netflix. Het zesde en laatste seizoen zal waarschijnlijk eind dit jaar verschijnen en zal dus gaan over de heel recente geschiedenis van het Britse koningshuis van de late jaren 90 tot de jaren 2000.

Bekijk hier nog eens de trailer van het vijfde seizoen van The Crown:

Bekijk hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...