‘The Crown’ seizoen 5 zou wel eens “voor opschudding kunnen zorgen”

In de loop van dit jaar komt het vijfde seizoen van The Crown uit op Netflix. Net zoals in vorige seizoenen zullen ook deze nieuwe afleveringen focussen op een nieuw verhaal binnen het Brits koningshuis. Deze keer is dat het verhaal van Princes Diana (Elizabeth Debicki) en Prins Charles (Dominic West). Die laatste laat nu weten dat het nieuwe seizoen wel eens voor opschudding zou kunnen zorgen.

Het vijfde seizoen van The Crown zal volledig over het verhaal van Prinses Diana gaan. Daarmee neemt de Netflixreeks ook meteen een risico, want dat verhaal ligt nogal gevoelig bij de Britten. Maar dat houdt hen niet tegen, want volgens acteur Dominic West, die Charles speelt in het nieuwe seizoen, wordt het nieuwe seizoen nogal bewogen.

The Crown

The Crown is al een tijdje een van de populairste Netflixreeksen. De serie gaat over de geschiedenis van het Brits koningshuis en Queen Elizabeth II. De seizoenen volgen elkaar niet meteen op, waardoor er soms tijdsprongen zijn.

Ook in het vijfde seizoen is dat het geval. Dat zorgt er ook meteen voor dat heel wat personages door andere acteurs worden gespeeld, aangezien zij ouder zijn geworden. Zo werden de rollen van Prinses Diana en Prins Charles vorig seizoen nog gespeeld door Emma Corrin en Josh O’Connor. Maar die worden in seizoen 5 vervangen door Elizabeth Debicki en Dominic West. Actrice Imelda Staunton neemt dan weer de rol van Queen Elizabeth II over van Olivia Colman.

Opschudding

De tijdssprong zorgt ervoor dat het nieuwe seizoen zich zal afspelen in de jaren ’90. Dat zijn de jaren waarin Princes Diana immens populair werd, maar ook de jaren waarin het misging. De gebeurtenissen rond Diana en Charles liggen tot op de dag van vandaag gevoelig bij het koningshuis en hun fans.

En dat weet ook acteur Dominic West. In een interview met Deadline vertelt hij dat het nieuwe seizoen voor sommigen aanstootgevend zou kunnen zijn. “Het wordt tumultueus en misschien een beetje aanstootgevend, dat weet ik”, klinkt het. Daarnaast vertelt hij ook dat hij uitkijkt naar zijn rol als Prins Charles. “Hij is een beetje extraordinair, maar ik ga er geen slecht woord over zeggen.”

Ondanks een diefstal op de set begin dit jaar, staat de release van The Crown nog steeds gepland voor november 2022. Daarnaast zit er ook een prequelreeks aan te komen.

Meer
Lees meer...