Brits koningshuis maakt zich zorgen over nieuw seizoen ‘The Crown’

Op 9 november komt het vijfde seizoen van The Crown op Netflix. Dat seizoen zal zich afspelen in de jaren 90, een nogal bewogen tijd voor de koninklijke familie. Om die reden zou het Brits koningshuis zich nu zorgen maken om de inhoud van het seizoen en de eventuele gevolgen voor de reputatie van hun nieuwe koning, King Charles III.

Sinds het overlijden van Queen Elizabeth eerder deze maand, staat King Charles III aan het hoofd van het Brits koningshuis. Dat betekent dat zijn reputatie en status nu nog belangrijker zijn geworden dan voordien. Maar die twee zaken kunnen binnenkort, wanneer seizoen 5 van The Crown uitkomt, in gevaar komen. Volgens The Telegraph zou het Brits koningshuis zich alvast voorbereiden om de koning te beschermen tegen de mogelijke reacties.

Slechte timing

Dat het vijfde seizoen van The Crown in november zou uitkomen, was al langer bekend. Maar dat dat seizoen nu net over de moeilijke jaren van Prins Charles en Prinses Diana ging gaan, is puur toeval. Toch maken de partijen rond de koning zich nu zorgen over de mogelijke stroom aan reacties wanneer de nieuwe afleveringen uitkomen.

De Britse krant The Telegraph meldt dat de royals zich geen slechtere timing konden inbeelden. Wanneer het seizoen uitkomt, zou King Charles III namelijk nog maar twee maanden aan het roer staan. Daarom zouden ze zich ook al druk bezighouden met een plan om de koning te beschermen. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan, is niet bekend.

Diana

The Crown is een Netflixserie over de volledige regeerperiode van Queen Elizabeth. Het eerste seizoen speelde zich af in haar jonge jaren, de andere drie over langere periodes heen. Dat brengt ons in het vijfde seizoen in de jaren 90. Die jaren staan in het Verenigd Koninkrijk vooral bekend om de periode waarin Prins Charles en Prinses Diana scheidden en Diana Spencer uiteindelijk ook verongelukte.

Daarnaast gaat er op sociale media nu ook een nieuwe clip van de reeks rond, waarin de scheiding tussen de twee al uitvoerig wordt besproken. Ook dat zou volgens velen de reden zijn voor de nieuwe reactie van het koningshuis. Daarnaast had ook acteur Dominic West, die de rol van Charles speelt, eerder al laten weten dat het nieuwe seizoen “wel eens voor opschudding zou kunnen zorgen”.

Bekijk hier alvast een korte clip van The Crown seizoen 5:

The Crown seizoen 5 verschijnt op 9 november op Netflix.

Meer
Lees meer...