‘The Crown’ seizoen 5 over Prinses Diana verschijnt binnenkort al op Netflix

Het hing al een tijdje in de lucht, maar Netflix heeft eindelijk de releasedatum voor The Crown seizoen 5 vrijgegeven. Vanaf 9 november kunnen fans van de serie terug op de streamingdienst terecht voor het volgende hoofdstuk in het verhaal. Dat hoofdstuk zal zich afspelen in de jaren 90, een nogal bewogen tijd voor de koninklijke familie.

Afgelopen weekend deelde Netflix heel wat nieuws over zijn aankomende films en series. Dat deed de streamingdienst tijdens het jaarlijkse Tudum-evenement. Daarbij hoorde natuurlijk ook nieuws over het nieuwe seizoen van The Crown. Er was al een tijdje sprake van een release in november, maar dat werd nu ook door Netflix bevestigd. Vanaf 9 november kunnen fans kijken naar het vervolg van de reeks. Daarin zal vooral gefocust worden op het verhaal van Prinses Diana (Elizabeth Debicki).

Seizoen 5

Het vijfde seizoen van The Crown, dat 9 november 2022 uitkomt, gaat over de periode tussen 1990 en 1997. Vooral dat laatste jaar is belangrijk in de moderne geschiedenis van het Koningshuis. Dat is namelijk het jaar waarin Prinses Diana verongelukte in Parijs. Het nieuwe seizoen zal dus zonder twijfel voor heel wat controverse zorgen. Dat liet acteur Dominic West, die de rol van Prins Charles speelt, eerder ook al weten.

Daarnaast is er ook een grote verandering in de cast, want de rol van Queen Elizabeth zal niet langer door actrice Olivia Colman worden gespeeld. Voor dit vijfde seizoen, en ook het zesde, is die rol voor actrice Imelda Staunton. Zij was voordien vooral bekend door haar rol in de Harry Potter-films.

Seizoen 6

Dat het vijfde seizoen niet het laatste zal worden, is al langer bekend. Op dit moment zijn de cast en crew bezig aan een zesde seizoen, waarin ook Prins Harry en William een grotere rol zullen spelen.

De opnames voor dat zesde seizoen werden enkele weken geleden, na de dood van Queen Elizabeth, even stilgezet. Maar vijf dagen later ging de productie gewoon verder. Wat voor invloed dat zal hebben op de release, is niet bekend.

Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...