‘Prins Harry vernam de dood van Queen Elizabeth via online media’

Volgens verschillende bronnen zou niemand van de Britse koninklijke familie prins Harry persoonlijk op de hoogte hebben gebracht van het overlijden van Queen Elizabeth II. Pas toen hij in Balmoral, Schotland aan haar sterfbed afscheid wou nemen, vernam hij via online nieuwsberichten dat zijn grootmoeder al dood was. Dat schrijft de website Page Six.

Zoals bekend wonen prins Harry, Meghan Markle en hun kinderen Archie en (de later geboren) Lilibet al sinds 2020 in Los Angeles in de Verenigde Staten. Daar verhuisden ze naar – na een tijdelijk verblijf in Canada – toen ze afstand hadden genomen van hun rol als senior royals in het Britse koningshuis.

Balmoral in Schotland

Ondanks de vertroebelde relatie met een deel van zijn familie bleef de band tussen Harry en Queen Elizabeth volgens insiders altijd sterk. Toen hij vernam dat de gezondheid van zijn 96-jarige grootmoeder snel achteruit ging, vertrok Harry dan ook snel naar Balmoral in Schotland om haar nog een laatste keer te zien.

Volgens een insider aan Page Six zou Charles, de vader van Harry, zijn zoon hebben gebeld en gevraagd om naar Schotland te komen. Nadat hij in het Verenigd Koninkrijk geland was, heeft er echter niemand van de koninklijke familie Harry op de hoogte gebracht dat Queen Elizabeth al overleden was. Op weg naar Balmoral vernam hij dat nieuws via berichten die hij online las.

Alleen Charles en Anne aan sterfbed

Uiteindelijk zou de Queen overleden zijn op 8 september om 18.30 uur. Dat was ongeveer het exacte uur waarop Harry met zijn privévliegtuig vanuit Londen in het Schotse Aberdeen was geland. Anderhalf uur later kwam hij aan op Balmoral, maar toen was Elizabeth dus al dood. Uiteindelijk zouden enkel twee van haar vier kinderen, Charles en Anne, aan haar bed hebben gestaan toen ze overleed.

Meer
Lees meer...