Meghan Markle en prins Harry verwelkomen dochtertje

Meghan Markle is afgelopen vrijdag bevallen van haar tweede kindje. Het dochtertje van Meghan en prins Harry kreeg de naam Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor, een eerbetoon aan zowel Queen Elizabeth als prinses Diana.

“Op 4 juni werden we gezegend met de komst van onze dochter, Lili. Ze is meer dan we ons ooit hadden kunnen voorstellen, en we blijven dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld. Bedankt voor je voortdurende vriendelijkheid en steun tijdens deze zeer speciale tijd voor onze familie”, luidt de officiële aankondiging van de hertog en hertogin van Sussex.

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

Lilibet Diana Mountbatten-Windsor is vrijdagavond om 20.40 uur Belgische tijd geboren in het Santa Barbara Cottage Hospital in het Californische Santa Barbara. Met moeder Meghan Markle en dochter gaat alles goed. Het is het tweede kindje voor Meghan en Harry na de nu tweejarige zoon Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Met de keuze voor de naam Lilibet komen Harry en Meghan verrassend uit de hoek. Op voorhand werd de naam namelijk nooit genoemd bij de bookmakers. Toch komt de naam niet uit het niets. Lilibet is namelijk de bijnaam van Queen Elizabeth binnen de koninklijke familie. Toen de nu 95-jarige koningin als kind haar eigen naam nog niet kon uitspreken, noemde ze zichzelf namelijk zo. Later blijf de bijnaam hangen en ondertekende de Queen privébrieven er zelf mee.

De tweede naam Diana is uiteraard een eerbetoon aan de moeder van Harry, prinses Diana, die in 1997 bij een verkeersongeval in Parijs om het leven kwam.

Meer
Lees meer...